"Vegetable shortening" Magyarországon?
Az állati zsírt nem lehet utánozni. A margarin sem hasonlít a vajra még megközelítőleg sem, maximum szemre. Biztos van, akinek tökmindegy, én érzem, hogy ég és föld, persze 2 vaj is brutálisan el tud térni. De a húst és a zsírt nem lehet pótolni ízben, ahogy egy csomó növényt sem, teljesen egyedi.
Finom vegazsírok vannak, pl. én ízesített, kókuszzsírban pirított napraforgót és szezámot használok (bár annak már vegapástétom volt a fedőneve, de ugye, pástétomra kicsit sem hasonlít, zsírnak pedig zsír), de ordít róla, hogy növényi, semmi állati íz nincs benne. A hangulatot adja, úgyhogy akit egy fasírtfűszeres zöldség húsos fasírtra emlékeztet, annál sikert arathat állati zsír helyettesítőjeként, nekem túl jók az ízlelőbimbóim s amúgysem ízetlen nagyüzemi és termelői húshoz szoktam gyerekkoromban, hanem ízes húsokhoz. Én finom növényi zsírként eszem :)
Köszönöm a válaszokat, ebben a receptben láttam:
végül fele margarin fele vajat használtam, ez nem ugyanaz, de akkor szerintem úgy sincsen nálunk ilyen alapanyag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!