Magyarorszagon miert szeretik annyira az emberek a "hazi" dolgokat?
Pl.: hazi:
Palinka
Tejtermekek (turo, vaj, tej, tejfol)
Savanyusagok
Stb
Mert nincsenek tele mindenféle adalékanyaggal.
A házi tejtermékek, baromfi, otthon hizlalt disznó össze sem hasonlítható a boltiakkal.
De más országokban is aki teheti, házit vesz.
Pálinkát nem iszom.
Házi tejterméket nem fogyasztok, mert nagyon gyorsan megromlik.
Savanyúságot nem szeretem.
:)
De lekvárt szoktunk főzni, és szerintem sokkal finomabb, mint a bolti.
És az itthoni kaját szeretem a legjobban.
Nem eszem soha félkész kajákat vagy gyorskaját.
Pálinka, savanyúság sokkal jobb a házi, mint a tömeggyártott, savanyúságot mi is szoktunk eltenni, és nagyapám illetve nagybátyám pálinkájához képest meg a bolti pálinka csak lötty.
A tejtermék nálunk kritikus, mi abból tartósat veszünk, mert a házi gyorsan romlik, és nincs is a közelünkben, akitől tudnánk venni (illetve amiről tudunk, drága a mi pénztárcánknak).
Nemrégiben találtam amúgy egy meggybefőttet, ami egy az egyben olyan, mint amilyet nagymamám készített, mikor még készített kicsi koromban. Úgyhogy azt nem éri meg itthon elrakni, meg más gyümölcsöt se. A savanyúságot igen, mert az valahogy más.
Azóta nem tudom meginni az UHT-t, mióta megkóstoltam a frissen fejt, tőgymeleg tejet:-) A házi túróról, tejfölről nem is beszélve, össze sem lehet hasonlítani a bolti művackot velük. Nálunk a piacon szoktak árulni házi tejet és tejtermékeket, ott veszek néha.
Lekvárból, savanyúból, befőttből még nem ettem olyan jót, mint amit én magam készítek (nem nagyképűség, úgy csinálom, ahogy mi szeretjük, és tudom, mi van benne), a háztól vett, otthon hizlalt disznó, kacsa, liba, csirke íze pedig azonnal felismerhető, nem kell agyonfűszerezni, mint a boltban kapható húst.
Apám pálinkájáról csak másodkézből tudok nyilatkozni, én nem iszom ilyesmit, gourmand kollégám közölte, hogy az öreg egyik kreálmánya magasan viszi a pálmát minden pálinka előtt, amit valaha ivott.
Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz...
Én nem szoktam befőzni, ugyanis sosem sikerül... de piacon mindig házit veszek.
Amit a piacon megveszel fűszerezett házi sajtot, olyat boltban tuti nem kapsz!
A pálinka meg... a bolti egy ízesített lötty... a valódi, boltban kapható pálinka literje 10 ezer körül kezdődik. A szomszédban megveszem 2.500-ért.
A tyúk meg... egyél egy olyan húslevest, ami igazi kapirgálós tyúkból készült, ami életében nem látott tápot, háztájiban megtermelt zöldséggel, esetleg házi csigatésztával.
Ezek után menj egy boltiba, vegyél meg hozzá mindent, és próbálj meg ugyanolyan jót főzni! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!