Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rakott kelkáposzta készítéseko...

Rakott kelkáposzta készítésekor hogyan "néz" ki a káposzta, miután megfőtt?

Figyelt kérdés

Légyszíves, ne nézzetek hülyének. Kezdő szakács vagyok, és még sosem csináltam még rakottkelt, ahogy anyukám sem, amíg otthon laktam. Mostanában merek próbálkozni "bonyolultabb" ételekkel is, több-kevesebb sikerrel, de már alakulok azért.

Most fogok készíteni először káposztás ételt. Tehát az a kérdésem, hogy miután a felnégyelt káposzta megfőtt, akkor milyen állapotban van? Mennyire esik szét, vagy hogyan kell elképzelni?


2017. okt. 19. 11:23
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Mint egy főtt káposzta.
2017. okt. 19. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy mennyire esik szét, csak attól függ, mennyire fözöd túl a káposztát.

Én a rakotthoz nemnegyedelem, hanem kisebb darabokra vágom, mert úgy egyenletesebben fö meg. Addig fözöm, amíg a vastagabb levélér megpuhul, ezt egy hústüvel vagy hegyes késsel tudod ellenörizni. A nyers más érzés, mint amikor már jó - ezt érezni fogod, mert elég hirtelen változik meg.

A fözés során sokszor a szine megváltozik, de ez nem gond, nehogy emiatt megijedj.

2017. okt. 19. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Másodiknak köszönöm szépen a választ! :-)
2017. okt. 19. 12:03
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Megenni kell, nem elképzelni.
2017. okt. 19. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Mi nem szeretjük, ha nagyon puha a káposzta, ezért én a forrástól számítva, csak 5 percig főzöm.

A sütőben még úgy is puhul.

2017. okt. 19. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Szia Ezt a receptet szoktam készíteni.:-) [link]
2017. okt. 19. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha rakott káposztát akarok csinálni, akkor először levelekre szedem a káposztát, és úgy csak 1-2 percig forralom át a sós vízben, éppen hogy csak kezdjen kicsit megpuhulni, majd a sütőben még igazodik.


Ha rántani akarom, akkor teszem cikkekre vágva a forrásban levő vízbe, de ekkor is csak annyi időre, míg a felső, vastagabb levelek is kezdenek áttetszőek lenni. Ha túlfőzzük, nem fogjuk tudni bepanírozni, mert össze esik az egész!

2017. okt. 20. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Egy picit talán túlfőztem a káposztát, de nem lett vészes. Vacsorára készítettem, szerintem nagyon finom lett. Sőt, a párom szerint tökéletes lett, pedig ő aztán megmondja, ha valami gond van az étellel. :-D

2017. okt. 20. 08:11

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!