Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Kelkáposzta, fejeskáposzta,...

Kelkáposzta, fejeskáposzta, karfiol, brokkoli, kelbimbó, lilakáposzta, írnátok ezekhez recepteket, minél többet?

Figyelt kérdés
Köszönöm.

2013. ápr. 14. 18:19
 1/9 anonim ***** válasza:
51%

Itt add be a keresöjébe, ami érdekel, rengeteg receptet ad ki:


[link]

2013. ápr. 14. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm.
2013. ápr. 14. 19:07
 3/9 anonim ***** válasza:

Én brokkolira tudok egy beváltat rakottasból:


Főzz ki rizst, a brokkolit főzd elő enyhén sós vízben, akár 1-2 gerezd fokhagyma társaságában. Vajazz ki egy tepsit vagy üvegtálat, az aljára menjen a rizs, rá egy fej apróra vágott hagyma elszórva, majd az apróra tört brokkoli. Mindezt öntsd nyakon tejszín és tejföl keverékével, amit fűszerezhetsz szintén fokhagymával, szerecsendióval, borssal. A tetejét szórd meg sajttal (füstölt sajttal nagyon érdekes lesz), és süsd kb. fél órát :)


Karfiollal is megoldható. Én nem fogyasztok húst, de aki igen, annak előzőleg fehérre sütött csirke/pulykacsíkok vagy szalonna/sonkadarabok is mehetnek bele, passzol hozzá.


Sajnos a káposztákat nem szeretem, így nem tudok jó receptet. Ezen kívül annyit tudok még javasolni, hogy pl. szezámmagos bundában kirántva sajtos öntettel is isteni a brokkoli és a karfiol, vagy készíthetsz belőle brokkoli/karfiolfasírtot is (nálam ehhez is játszik a sajtmártás).

Tölteléknek mehet pl. Camembert sajtba (apróra zúzva, fűszeresen) vagy tejfölösen gombába.


Készülhet belőle krumplis-brokkolis egytálétel is, szintén kivajazott tepsibe kell tenni az előfőzött, összetört krumplit, majd az előfőzött, darabolt brokkolival szórjuk meg és tejet! öntünk rá (ettől ilyen krémes, pürés állaga lesz) cheddar sajttal érdemes megszórni és zsemlemorzsával, szintén 30 perc alatt kész a sütőben.


Készülhet a brokkoliból leves is, pl. sima brokkolikrémleves (szintén érdemes szerecsendióval fűszerezni és sajttal megszórni, nagyon finom benne az olvadó sajt, egy kis kéksajttal lehet megvadítani igazán).


A lazaccal kiváló ízpárost alkot a brokkoli, ehhez linkelek receptet: [link]

[link]

2013. ápr. 14. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

Paradicsomos krumplis karfiol


1 felkockázot hagymát olajon piritasz

3 db közepes apróra kockázott krumpli

1 f. apró rózsákra szedett karfilt hozzáadsz addig piritod míg elfövi a saját levét

3 pohár víz

1 belemorzsolt leves kocka

mikor már minden puha kb 30 perc

4 ek paripüré

1 mk bors, oregánó, rozmaring, bazsalikom, só

2 ek balzsamecet vagy fél citrom leve

még addig fözd mig a mártás rotyogni kezd

2013. ápr. 14. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezeket az igen csábító recepteket is:)
2013. ápr. 15. 08:20
 6/9 anonim ***** válasza:

Kelkáposzta: rakottan

Fejeskáposzta: Káposztástészta

Karfiol: levesnek, rakottan

Brokkoli: rakottan

Kelbimbó: levesben, köretnek találkoztam vele, de nem szeretem

Lilakáposzta: párolva köretnek


Receptek a google-ban.

2013. ápr. 15. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Kelkáposzta = levesnek, főzeléknek, rántva

Fejes káposzta = leves, káposztás tészta, paradicsomos káposzta, zöldsaláta

Karfiol = leves, rántva, pörköltnek

2013. ápr. 16. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 deadly108 ***** válasza:
lilakáposzta, felvágod, olajon a következőket pirítod meg, fekete mustár, ha már pattog megy bele római kömény, utána kurkuma és friss gyömpér 0,5 cm re vágva, rádobod a felvágott lilakáposzát, megpirítod legyen alatta elég zsiradék. Só, cukor, végén ha megpárolódott tejföl, fel lehet dobni friss paradicsommal, petrezselyemmel. esetleg a végén garam masalával, ha van.
2013. ápr. 21. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is.
2013. ápr. 21. 20:31

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!