Brokkoliból, milyen ételt készitsek?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
rakottbrokkoli
brokkolis-rakottkrumpli
brokkolikrémleves
köretnek párolva
zöldségleves
brokkolimártás
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Krémleves szoktam belőle legtöbbször. egy fél kilós fejet rózsárira szedem. a szára végét vágom csak le, és a szárat is karikára vágva felhasználom. kevés vajon kezdem párolni először a szárakat, valamint egy sárgarépát szintén karikára vágva. hozzáteszek egy kb 10-15 centis szeletelt póréhagymát is. legvégül a brokkoli rózsákat és
felengedem annyi vízzel, hogy ellepje az anyagot. egy pici szódabikarbónát teszek bele, így szép zöld marad.sózom, fehérborsozom. ha puha botmixerrel pürésítem a fazékban, majd visszateszem és felengedem 2 dl főzőtejszínnel.kóstolgatom, hogy kellemes fűszeres legyen, ha van egy kis szerecsendiót is reszelek bele.
tetejére baconcsíkokat szoktam sütni ropogósra, nagyon illik hozzá a kissé füstös íz.ezt tálaláskor szórom az adagok tetejére.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!