Brokkoliból mit készítsek holnap ebédre, ha soha nem csináltam? Ami egszerű.
Párolva gondoltam, egy pici főtt burgonyával társítva, nem akarok húst enni.
Tudnátok valami jó ötletet adni, milyen salit készíthetek így? Van még itthon tejföl, milyen mártással dobjam fel?
én szoktam csinálni brokkolipörköltet barnarizzsel: teflonedényben nagyon kicsi olajon (esetleg olíván) dinsztelek hagymát, fűszerpaprikázom, és erre rádobom a brokkolit. pici vizet aláöntve készre párolom.
nem kell nagy mennyiségben gondolkodni. pici tejföllel nagyon finom.
amúgy csinálhatsz joghurtos/kefires brokkolikrémlevest is, rakott brokkolit stb.
450 g brokkolit megfőzöl 1 liter húslevesben (vagy húsleveskockában - bár az elég mű), összeturmixolod egy 175 g-os tejföllel, felforralod = nagyon finom brokkolikrémleves.
Én ABC tésztával szoktam csinálni, de nem fogyózom. Jó pirított kenyérkockával vagy levesgyönggyel is, vagy ha van 1-2 kanál maradék rizs, azt is bele lehet rakni, az jobb, mint a többi.
Én nem vonok meg mindent magamtól, hogy aztán meg a nyálam csepegjen és ezért bukjam az egészet. Lehet mindent, de mértékkel. PL: kenyeret, tésztát, édességet nem eszem.
Egy kis tejfölt igazán megengedhetek magamnak, szerintem. 12%-os, a tej, amit iszok 1, 5 %-os. Nme csak most, amúgy is, utálom a zsíros dolgokat.
Szerintem egy 2 dl-es tejföltöl nem leszek elhízva jobban. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!