Mit főzzek, ma magunknak,2 főre?
A husit vágd csíkokra és készíts belőle valami sós, borsos (egyéb fűszerrel) tokányt, persze akár a borsóval, kukoricával is összepárolhatod. Tedd félre.
Krumplit héjában szoktam főzni, majd elszelem.
A brokkolit párold meg, készíts neki valami enyhén savanykás öntetet, de ne ússzon benne, csak ízesítésre használd.
Zománcos tepsi egy kis zsírral (olajjal) kend ki, majd a tejföllel is.
Rakd bele először a krumplit, sózd meg.
Tetejére a husit
Annak a tetejére a párolt brokkolit.
Az egészet ismét vastagon kend meg tejföllel, és forró sütőben süsd össze őket.
Ha kisebb mennyiség, akkor elég ha jénaiba rakod és a mikróban melegíted össze.
Első vagyok!
Hasonló módon szoktam összerakni a maradék nokedli vagy főtt tészta (rizs) és a pörköltmaradék, és hordós párolt aprókáposztát rakok a tetejére. Nagyon szeretem ezt a fajta kaját, az enyhén savanykás ízű akármi, amit ráraksz a tetejre, enyhe pikáns ízt ad az egésznek.
Én ezt csinálnám:
Brokkolit egy kis vegetás (vagy simán sós) vízben párold elő. Készíts elő egy jénait, a csirkemellet vágd szeletekre, fűszerezd ízlésed szerint, kis olajon vagy zsíron hirtelen süss neki egy kis kérget. Fektesd a jénaiba, a brokkolit csepegtesd le, öntsd a húsra. Készíts besamel mártást (kis olajon készíts világos rántást, öntsd fel tejjel, addig kevergesd míg be nem sűrűsödik, végén ízesítsd sóval, borssal). Ezt is öntsd rá a brokkolira, rá reszelt sajt, és süsd szép pirosra a sütőben. Ha nincs tejed és sajtod, akkor a tejfölbe tegyél egy kis sót, vagy ha fűszeresebben szeretitek akkor valamilyen fűszert és azt öntsd a brokkolira.
Csirkemell nélkül csinálom általában, de hússal is finom. Mi nagyon imádjuk a párommal. :)
A brokkolikrémlevest én is ajánlom, kisütött szalonnapörccel a tetején.
másodiknak hagymát dinszlejsz, arra csíkozott csirkemell,
amit fehéredéseig kevergetsz, amikor a levét kezdi kiengedni, akkor rá kukorica vagy borsó (vagy mindegyik, ha szeretitek ) együtt párolni még.Fűszerek ízlés szerint.
közben krumplit főzni héjában, majd főtt krumplikarikát, vajazott jénaiba lerakod, a zöldséges ragut ráteríted. erre megint krumpli.
tejfölt tojással, sóval kikeversz és belocsolod vele a rakottast. ha van sajt jól jön a tetejére reszelve.
az egészet pirosra sütni, majd kockára vágva lapátkanállal kiemelve a tepsiből lehet tálalni. a friss fejes saláta is illik hozzá, de majonéz kecsöp is mehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!