Hogyan lehet elkészíteni a brokkolikrémlevest botmixer nélkül?
Holnap egy ismerősömnek főzök és nincs ilyenünk. Hogyan lehetne elkészíteni a levest nélküle? Nyomkodjam szét valahogy villával a brokkolit, amikor már megfőtt?
Egyébként ezt a receptet néztem ki: [link]
Köszi előre is!
Turmix van? Esetleg abban adagonként meg tudod csinálni, bár ha botmixer nincs, akkor gondolom ez még annyira sem.
Tényleg a passzírozás az egyedüli opció, de sokkal munkásabb lesz, mint turmixszal.
Amennyire tudod, fözd puhára, utána szürön öntsd át a levét, a maradékot meg krumplitörövel nyomkodd össze es ezután nyomd át a szürön.
Vagy ne krémlevesként tálald, hanem az átszürt levet késztisd el a recept szerint és a brokkolit darabokban tedd bele. Igy ugyan valamennyire más jellegü, de izre ugyanolyan jó.
Egy tésztaszűrőn is át tudod passzírozni. mindig tegyél rá egy kicsit a levéből is, hogy soha ne legyen száraz. szépen át fog menni rajta.
a szárát nehezebb lesz, csak ha nagyon vékonyra vágod, és nagyon puhára főzöd, akkor megy simán.
amikor nem voltam gépeim, botmixerem én is így csináltam.
Valamivel rusztikusabb, mint a botmixeres, de ettől még nagyon finom, sőt van , aki így szereti, nem teljesen simán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!