Tócsnit lehet zsiradék nélkül tepsiben sütni a sütőbe?
Serpernyőben jobb, de én mindig annyi zsírban sütöm, amennyit meg is eszek vele. Ezzel együtt sok zsírt igényel, úgyhogy olykor sütőben sütöm s annyi zsírt keverek bele, amennyi nekem kell (zsírtalanul iszonyú lenne számomra). Mindkét verziónak megvan az előnye, de mindkettőt szeretem. Igaz, én zsírosan eszem (de attól még nem szeretem a túl tocsogós dolgokat, jó, ha kontrollálni tudom a zsírmennyiséget).
Ami magát a kérdést illeti, persze, hogy lehet, sokan teszik.
Nagymamám csinált tepsiben sültet, kockákra felszeletelte és úgy ettük. Nem tudom, miért, de nekem az nem jött be annyira. Száraznak éreztem. Pedig nagyon jól sütött-főzött.
Serpenyőben akkor tocsog a zsírban-olajban, ha nincsenek jól eltalálva az arányok: burgonya, liszt, tojás. Kikísérleteztem, melyik a jó arány, de ne kérdezzétek miből hány dkg, mert függ a krumpli fajtájától és a tojás nagyságától is. Nem beszélve a liszt minőségéről. Én is utálom, amikor nagyon megszívja magát, hiába teszed itatóspapírra, akkor is olajos-zsíros marad.
Válaszom lényege, lehet egyben sütőben is készíteni, de nem annyira finom, mint amelyiket serpenyőben sütöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!