Ha a linzertesztaban a liszt egy részét dióval helyettesítem, akkor kevesebb zsiradék kell bele? Mennyivel?
Figyelt kérdés
2017. ápr. 8. 22:13
1/3 anonim válasza:
Nekem van egy dióslinzer receptem, abba nem kell a vajat csökkenteni, de szerintem is sok benne, mert a sütőpapír mindig zsíros lesz. persze a tészta nagyon finom.
leírom a hozzávalóit. 250 gr liszt,125 gr cukor, 200 gr puha vaj,125 gr darált dió, 2 tojás sárgája, 1 késhegynyi sütőpor.
Viszonyításnak talán jó. változtass a liszt-dió arányon, és legyen kevesebb a vaj, mondjuk 150 gr.
2/3 anonim válasza:
Nem ugyan annyi zsíradék kell bele..
3/3 anonim válasza:
A linzer tészta, és a diót is tartalmazó ischler tészta két különböző verziója az omlós tésztának.
A vajból semmiképpen ne tegyél bele kevesebbet!
Ha diót is tartalmaz a tészta cukorból kell 20-30%-kal többet beletenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!