Mennyi zsiradék és mennyi liszt kell 1 liter SŰRŰ főzelék elkészítéséhez?
Egyébként kb. fél-kétharmad evőkanál olaj és 1/4-1/2 evőkanál liszt, de a főzelék fajtájától függően ez picikét módosulhat.
Én amúgy ha már főzök, legalább 30 dkg zöldségből szoktam csinálni, nem térfogatra mérem a főzeléket, de az egy fél kis fazéknyi, azaz kb. 3 köbdeci, azaz 3 liter főzelék lehet.:)
Víz pedig nem egészen egy liter van ennyiben.
kb 1 púpos nagy evőkanál és 1 dl olaj főzelék alap literjéhez készülhet nyugodtan ! Az olajat úgy adagolom "ha kell még rá" hogy jó legyen az állaga.
A rántásból kissé többletet csinálok,mivel olcsó,és lehet hígítani vízzel,ha sűrű lett a főzi.
Amikor lehűlt az alap 40-50C° alá akkor add csak hozzá a rántást (a 80-90%-át a rántásnak ). ((Ha forró alapra dobod rá akkor összeugrik és csomós lesz !!))
Ekkor lassan újramelegítve/kevergetve,befog szépen sűrűsödni. Vigyázz könnyen leéghet az alja.
Nah majd írd meg hogy , ..hogyan sikerült!
Utolsó!!! " 1 púpos nagy evőkanál és 1 dl olaj "
Az olaj mennyiségét nem írtad el? Mert az 1 dl rengeteg, hacsak nem 10-15 személyes adagról beszélsz, de akkor nem a liszt kevés!!!
1 elökanál liszthez legfeljebb 1-2 evökanálnyi olaj kell, különben borzasztó zsíros lesz. (Az ilyen összetétel mellett nem csoda, ha rettentö elhízott lesz, aki megeszi!!!)
#5: Szereti, ha van kalória az ételben, amivel dolgozik, no :)
De tévedés azt hinni, hogy a zsíros étrendtől elhízik az ember. Remekül lehet vele fogyni, csak a szénhidrát ne legyen sok.
Bár szerintem még mi sem használunk ennyi zsírt, pontosabban igen, de 1-2 kiló zöldséghez... Alatta neki se állunk, mert jól akarunk lakni mindketten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!