Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mennyi zsiradék és mennyi...

Mennyi zsiradék és mennyi liszt kell 1 liter SŰRŰ főzelék elkészítéséhez?

Figyelt kérdés

2014. máj. 7. 01:53
 1/8 anonim ***** válasza:
Attól is függ, miből lesz a főzelék.
2014. máj. 7. 02:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
37%

Egyébként kb. fél-kétharmad evőkanál olaj és 1/4-1/2 evőkanál liszt, de a főzelék fajtájától függően ez picikét módosulhat.

Én amúgy ha már főzök, legalább 30 dkg zöldségből szoktam csinálni, nem térfogatra mérem a főzeléket, de az egy fél kis fazéknyi, azaz kb. 3 köbdeci, azaz 3 liter főzelék lehet.:)

Víz pedig nem egészen egy liter van ennyiben.

2014. máj. 7. 02:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
67%
A rántáshoz egy evőkanál zsír (nem olaj)és 2-3 evőkanál liszt kell. De a főzeléknek valót csak kevés vízben kell főzni, hogy ne legyen sok leve. Ha a berántás után még is híg maradnak, akkor még egy kanál liszttel be kell habarni. Nem kell újra rántást csinálni.
2014. máj. 7. 06:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
43%

kb 1 púpos nagy evőkanál és 1 dl olaj főzelék alap literjéhez készülhet nyugodtan ! Az olajat úgy adagolom "ha kell még rá" hogy jó legyen az állaga.

A rántásból kissé többletet csinálok,mivel olcsó,és lehet hígítani vízzel,ha sűrű lett a főzi.

Amikor lehűlt az alap 40-50C° alá akkor add csak hozzá a rántást (a 80-90%-át a rántásnak ). ((Ha forró alapra dobod rá akkor összeugrik és csomós lesz !!))

Ekkor lassan újramelegítve/kevergetve,befog szépen sűrűsödni. Vigyázz könnyen leéghet az alja.


Nah majd írd meg hogy , ..hogyan sikerült!

2014. máj. 7. 06:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
42%

Utolsó!!! " 1 púpos nagy evőkanál és 1 dl olaj "


Az olaj mennyiségét nem írtad el? Mert az 1 dl rengeteg, hacsak nem 10-15 személyes adagról beszélsz, de akkor nem a liszt kevés!!!


1 elökanál liszthez legfeljebb 1-2 evökanálnyi olaj kell, különben borzasztó zsíros lesz. (Az ilyen összetétel mellett nem csoda, ha rettentö elhízott lesz, aki megeszi!!!)

2014. máj. 7. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
elökanál = eVökanál
2014. máj. 7. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
A forró rántást MINDIG hideg vízzel kell felengedni, és simára keverni. Akkor nem lesz csomós az ételben. Inkább hígabb legyen a főzelék, és ha kell habard be, de ne legyen olyan sűrű, hogy fel kelljen engedni vízzel. Akkor nem lesz jó a főzeléked.
2014. máj. 7. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
43%

#5: Szereti, ha van kalória az ételben, amivel dolgozik, no :)

De tévedés azt hinni, hogy a zsíros étrendtől elhízik az ember. Remekül lehet vele fogyni, csak a szénhidrát ne legyen sok.

Bár szerintem még mi sem használunk ennyi zsírt, pontosabban igen, de 1-2 kiló zöldséghez... Alatta neki se állunk, mert jól akarunk lakni mindketten.

2014. máj. 7. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!