Hogy kell Gömbhalfőzeléket csinálni? :O





Gömbhalfözelék.
4 db közepes gömbhal karikára vágva miután leresztetet. A hagymát megdinszteled ,majd ráteszed a gömbhalat aztán felengeded gömbhal lévevel. Izesitheted kevés gyömbér ,cián, szója szósz, amikor puha akkor leturmixolod majd ha nem elég sürü akkor teszel hozzá kevés piranna port süritésnek . Tálalása csakis gömb akváriumban...
Első kérdés: mi az a fugu? Fugunak a gömbhalat nevezik Japánban, mind élő, mind elkészített állapotában. A fogyasztása körülbelül egy gasztronómiai orosz ruletthez hasonlítható: ha a szigorú előírások szerint komoly vizsgán átesett, tanult szakács készíti el, gyakorlatilag veszélytelen, de sokan haltak már bele a fuguevésbe a szakszerűtlen feldolgozás miatt.
A gömbhal belsőségeiben, különösen a májában található tetrodotoxin úgy bénítja le a testet, hogy az áldozat közben végig tudatánál van, s ha nem kap azonnali segítséget, meghal. Ezek után nem csoda, hogy csak az adrenalinfüggő sznobok szeretik majszolgatni a méregdrága japán éttermekben





Tökéletes recept az 1-től.
Egyébként a halászok, akik hálóval a többi hallal együtt kifogják, sok esetben (gazdasági kényszerből) mégiscsak hazaviszik a családnak (a többi fajtát eladják). Ha valamit rossul készítenek el, akkor bizony számos esetben az egész család reggelre belehal.
:D
Te most öngyilkos akarsz lenni, vagy "csak" anyósodnak akarsz kedveskedni??? :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!