Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » SOS! Mit lehet csinálni egy...

SOS! Mit lehet csinálni egy sütemény krémjével, ha szétcsúszott?

Figyelt kérdés

Tegnap este megpróbáltam egy sütit elkészíteni, de szétcsúszott a krémje, vagyis nem homogén állagú, hanem a margarin, meg a cukor, meg a főzött krém icipici részecskékként elváltak egymástól. Lehet ezzel még valamit kezdeni, vagy töltsem bele a süteménybe így, aztán vállaljam az égést?

És mit kellene tennem, hogy legközelebb ne váljon szét?



2012. dec. 22. 07:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nem is a margarin meg a krém válhatott szét, szerintem gyanítom, mi történhetett, és sajnos nem nagyon tudsz már tenni semmit.


Az szokott történni, hogy a margarinban lévő zsiradék, és víz válik ketté.

Ezt az segíti elő, ha sokáig kevered, gyenge minőségű a margarin, és viszonylag meleg a főzött krém, amivel összekevered.


Amit legközelebb tehetsz, hogy használj, mondjuk rama margarint, hagyd felpuhulni szoba hőmérsékletűre , úgy kevesebb ideig kell keverni, a főzőtt krémet szintén hagyd kihűlni szoba hőmérsékletűre.

És utána keverd össze , de ne keverd nagyon sokáig!

2012. dec. 22. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Kár... :( Pedig a főzött krémet teljesen kihűtöttem, meg Rama-t használtam, de akkor valószínűleg nem hagytam a szobában elég ideig.
2012. dec. 22. 07:42
 3/11 anonim ***** válasza:
Szerintem próbáld meg, hogy kevered meg egy darabig. Hátha....
2012. dec. 22. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

A keverés a legnagyobb ellensége!

Esetleg botmixerrel próbálnám meg átdolgozni, annak elég nagy a fordulatszáma, lehet, hogy egyneműsíteni tudja.

2012. dec. 22. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
OFF Te, a botmixer nem kever???
2012. dec. 22. 07:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

Nem.

Kézzel mondjuk keversz percenként 25-öt.

Gépi habverővel mondjuk a 3-szorosát, botmixerrel meg kb 100-szorosát.

Az előző kellő egy viszonylag tompa valamivel kever, a botmixer meg késekkel vág.

Nagyon nem mindegy!

Nézz meg egy egyszerű tejszínt pl.

Kézzel, vagy habverővel habbá vered, botmixerrel meg vajjá köpülöd.

Teljesen másképp viselkedik.


A szó szoros értelmében keverődik az anyag, de ettől még össze se lehet hasonlítani a kapott eredményt. Teljesen más jellegű munkára van kitalálva, nem is keverésre van tervezve, hanem pépesítésre.

2012. dec. 22. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Ok, köszi :)
2012. dec. 22. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha nem akarod kidobni, akkor keverj hozzá zselatint.
2012. dec. 22. 08:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Ugyan mire lenne jó a zselatin, attól nem lesz homogén a krém!

Nem arról van szó, hoy túl lágy, hanem az állaga nem egységes!!!!


A géppel átkeverés tényleg segit!

2012. dec. 22. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Rámával már jártam én is így, tiszta víz, azóta csak Flórát veszek krémekbe, drágább, de nem csúszik szét a krém, talán még túl is verted, sajna ez már kuka.
2012. dec. 22. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!