Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Segítség. Valami jó karácsonyi...

Segítség. Valami jó karácsonyi sütemény szeretnék . De a netem lassú ezért itt szeretnék kérni recepteket. Tudnátok segíteni? Köszönöm.

Figyelt kérdés
mézeskalácsot szerettem volna de nincs mézeskalács fűszerkeverék itthon és nem nagyon szeretnék boltba menni mert iszonyú hideg van és még meg is vagyok fázva ezért kérném az ötleteket.
2012. dec. 11. 13:15
 1/1 anonim ***** válasza:

MÉZES

Hozzávalók:

• 1 kg liszt

• 4 dl porcukor

• 2 kávéskanál szódabikarbóna

• 2 kávéskanál fahéj

• 2 kávéskanál őrölt szegfűszeg

• csipet só

• 10 dkg Rama margarin

• 3 egész tojás

• 2,5-3 dl méz

• A díszítéshez: 1 db tojásfehérje és 6 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

A porszerű anyagokat összekeverjük, belemorzsoljuk a margarint. A közepébe öntjük a mézet, beleütjük a tojásokat, és az egészet jól összegyúrjuk. A deszkát bőven lisztezhetjük. A tészta ne legyen túlságosan lágy, mert akkor nagyon megdagad a sütőben. A tésztát alaposan lisztezett deszkán két-három milliméter vékonyra nyújtjuk. Kiszaggatjuk vagy kivágjuk a formákat, és margarinnal vékonyan kikent, kilisztezett tepsibe rakjuk. Közepesen forró sütőben sütjük, de nagyon vigyázzunk, hogy meg ne égjen, mert igen hirtelen megsül. A sütések között nem kell újrakenni a tepsit, legfeljebb, ha jónak látjuk, egy kicsit belisztezhetjük.

(kimásolt recept)

2012. dec. 11. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!