Mi lesz a karácsonyi menüsorotok?
Karácsony:
gyümölcsleves (mindig más, tavaly alma-fahéj volt), halászlé, ananászos csirkemell, francia saláta, krumplipüré, rántott hal, töltött dagadó, mákos guba.
Süti:
gesztenyés fatörzs, kókusz kocka, beigli (mákos,diós)
Szilveszter: sajtos rúd, virslis batyu
Ilyenkor nem főzünk semmi szilveszteri ételt.
Nálunk karácsonykor mindig csontleves cérnametélttel, sült kacsahús, krumplipüré, párolt káposzta, mustáros-tejfölös-sajtos tepsis hús (csirkemell), rántott hal, rizs és savanyúságok: cékla, uborka, tzatziki saláta van.
Szilveszterkor meg általában franciasaláta, pizza van.
Szenteste:
húsleves sok zöldséggel, hússal, cérnametélttel
hagymáskrumpli, krumplipüré, rizs
mexikói zöldségkeverék, csemegeuborka, barackbefőtt
töltött csirkecomb, rántott csirkemell,gomba, karfiol
párolt pangasius filé, párolt csirkemell
sült oldalas hagymáva
diós, mákos, gesztenyéés beigli, krémesek, karácsonyi kalács, habcsók, diósrudak, gesztenyeszelet, hókifli, mézeskalács
Karácsony 1 illetve 2 napján ugyanezek+ halászlé, rántott hal, vajaskrumpli, töltött káposzta
Szilvesztet: lencseleves füstölt kolbásszal vagy lencsefőzelék sült oldalassal, debrecenivel
sós, sajtos, pogácsa, perecek, kúkusztekercs, golyó, kocka, szendvicsfalatok, főtt virsli, hurka, kolbász vajaskrumpli
24-én halászlé, rétes,
25-én egybesült töltött tarja , francia saláta, pulyka beigli, petrezselymes burgonya,
26- án a maradékok.
Süti. mézes linzer, képviselő fánk, lajcsi szelet, kókuszcsók,
Szilveszer nagy társaság 2 malacot sütünk. mindenkinek meg van ,hogy mit csinál. Nekem : Farcia saláta, majonézes lencse saláta, párolt káposzta, babsaláta
- Halászlé
- Húsleves
- Aszaltszilvával töltött pulykamell, baconbe tekerve
- Sült hekk
- Kolbásszal töltött karaj
- Dubarry szelet
- majonézes krumplisaláta
- franciasaláta
- krumplipüré
Édességek:
- beigli
- Ferrero golyó
- kávés pralinék
- linzer
- Somlói
Utolsó: a stollen recept érdekelne, le tudod írni vagy elküldeni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!