Én simán kiolvasztom kb 1dl vízzel, pici fokhagyma bele, só, aztán egy kis dobozos tejszínnel meg pici liszttel besűrítem.
2012. márc. 22. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
2/20 A kérdező kommentje:
Értem, hát nekem anya vmi rántásról magyarázott :S De még félig aludtam szerintem :):) Arra meg nem emlékszem, hogy kell-e alá víz :S
Mindenesetre köszönöm és várok még válaszokat.
2012. márc. 22. 10:26
3/20 anonim válasza:
Csinálsz egy vékony rántást (olaj, liszt), ráteszed a kiolvasztott, kinyomkodott parajpürét. Ha fokhagymásat vettél, nem kell bele fokhagyma, ha natúrt, akkor kell 1 gerezd, reszelve(és így finomabb). Kicsit kevergeted, felöntöd 8 dl tejjel, sózod, ha használsz vetegát, akkor vegetázod is. Fél órát főzzöd, közben a maradék tejbe áztatsz egy lehetőleg szikkadt zsemlét. Ha megázott, összeturmixolod, és ezzel süríted a főzeléket. Még 10 percig főzöd és már kész is.
2012. márc. 22. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
4/20 anonim válasza:
Rántás: 1-2 evőkanál olaj, annyi liszt, amennyit felvesz úgy, hogy lágy maradjon, zsemleszínűre pirítod.
2012. márc. 22. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
5/20 anonim válasza:
Kevés vizet önts rá,kb féllitert. Sót,pici cukrot tegyél bele,hogy elvegye a vad ízét. Ha felforrt,akkor vagy berántod: zsírban lisztet pirítasz,felöntöd hideg vízzel,csomómentesre kevered és berántod a spenótot. Ha szeretitek a rántásba,mikor kész,tehetsz fokhagymát.
Ha habarni akarod,akkor házi tejfölbe,vagy főzőtejszínbe keversz 1-2 kanál lisztet simára,és állandó keverés mellett a spenótba öntöd. Addig kevered,amíg besűrűsödik.
2012. márc. 22. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
6/20 anonim válasza:
Elég csak az egyiket megcsinálni, hacsak nem nyolcan vagytok :) A spenótot fagyasztottan tedd bele a fazékba, és annyi vizet önts mellé, hogy kb. a fagyasztott spenót feléig érjen. Kis lángon hagyd ott, illetve fűszerezd. Só, bors, fokhagyma kell bele, illetve én szoktam bazsalikomot, majorannát és köménymagot is.
Ha forr, akkor elég besűríteni, ehhez 2-3 kanál zsemlemorzsát keverj el tejjel és öntsd bele. Tejjel higíthatod még, ha akarod. Kevergetve forrald fel még egyszer és kész, rántani nem kell :)
2012. márc. 22. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
7/20 anonim válasza:
És soha nem vizezem, mi tejjel szeretjük.
2012. márc. 22. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
8/20 anonim válasza:
A 3. nem a megszokott. Nem kell bele sem vegeta,sem áztatott zsemle. Az csak szaporítja,de nem marad spenót íze.
2012. márc. 22. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
9/20 anonim válasza:
10.28 ismét, arra nem figyeltem, hogy 2 püréd van, amit írtam, 1 püréhez van, az is jó nagy adag lesz. A fagyasztottnak, főleg tejjel nincs vad íze, ne cukrozd meg!!!
2012. márc. 22. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
10/20 anonim válasza:
Megbocsáss, de a valódi spenótban van zsemle. Az leveles spentótból készül, és a zsemlét csak beleaprítják, viszont úgy darabos lesz, ezért jó turmixolni...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!