Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kell spenótfőzeléket...

Hogy kell spenótfőzeléket csinálni?

Figyelt kérdés

Van itthon két fagyasztott spenótom, hogyan tovább? :) Valaki leírna h kb mennyi víz kell, h készül a rántás meg ilyeneket?

Nagyon köszönöm.

2012. márc. 22. 10:22
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

10/32.

Nem akarok vitatkozni,de felénk soha nem teszünk a friss spenótba sem zsemlét,és nem is turmixoljuk,csak villával törjük össze. Van nagyon sok szakácskönyvem,és a régiek is így írják le.

De az ízlések és a szokások különbözőek.

Mindenki úgy szereti,ahogyan megszokta.

2012. márc. 22. 10:45
 12/20 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat. Nem is gondoltam volna, hogy ezt az egyszerű ételt ennyiféleképpen el lehet készíteni. Azt hiszem most már menni fog :)
2012. márc. 22. 10:46
 13/20 anonim ***** válasza:
Én a 10,29-re szavazok, mi is úgy csináltuk!
2012. márc. 22. 11:01
 14/20 A kérdező kommentje:

Én a válaszokból rakom össze, h mi h csináljuk kb. Régen tejszínnel csináltuk ha jól emlékszem, de leszoktattam róla a családot, mert úgy sokkal több kcal van benne.

Szóval ha jól emlékszem, akkor fokhagymás rántást csinálok, miközben a spenót egy kevés sós vízben már párolódik. Ha kész berántom, forralok rajta egyet és már eszem is :):)

Úgy tűnik, a miénk egy x-dik verzió, vagy rosszul emlékszem/raktam össze :D

2012. márc. 22. 11:31
 15/20 anonim ***** válasza:

Nekem igy izlik a legjobban, nagyon lassú tûzön felengedem a spenótot. Amikor már van elég leve, természtesen só, egy kis cukor, én fogkhagymát nem szoktam beletenni, aki szereti persze tegyen.

Kikeverek tejfölt, inkább tejszint egy kis liszttel és egy tojássárgájával.A spenót levébõl kiveszek és a habarásba teszem, igy nem kapja össze, ha beleteszem a forró spenótba. Utána krémessé turmixolom.

Nekem igy nagyon bejön és finom.

Olyat még sohasem hallottam, hogy zsemlét tesznek bele.

2012. márc. 22. 11:52
 16/20 anonim ***** válasza:
tejjel csináld semmiképp sem vízzel, úgy nem finom
2012. márc. 22. 14:47
 17/20 anonim ***** válasza:
Leggyorsabb, ha megcsinálod a fokhagymás rántást, felengeded tejjel, teszel bele 1 kockacukrot, sót, őrölt borsot, majd belerakod a fagyott spenótot és kavarod míg fel nem olvad,, ha kevés a tej pótolhatod közben is, így 10 perc alatt kész a finom spenót. Bundás zsemlével szoktuk enni.
2012. márc. 22. 15:44
 18/20 anonim ***** válasza:

:D

Légyszi ne erősködj a tejjel való készítésen. Én pl. azt nem szeretem, (édesanyám úgy készítette) és csak azóta vagyok hajlandó megenni, mióta a magam uraként vízzel engedem fel. És nálam pl. ugyanez a helyzet a tökfőzeléknél is. Ízlés dolga az egész, miért kell ráerőltetni valakire azt, amit mi szeretünk, de ő másképp gondolja. Bízd rá, hogy vízzel vagy tejjel készíti.

2012. márc. 22. 18:22
 19/20 doboszoli ***** válasza:

Popey jót nevetne a vitán!

Én pl. kizárólag édesen szeretem, mint a sóskát.

Kinek a pap, kinek a paplan...

2012. márc. 22. 19:07
 20/20 anonim ***** válasza:

Szerintem minden családban máshogy készítik. Én úgy szeretem, hogy a fagyasztott spenót tömböt beteszem a lábasba, max egy fél deci vizet öntök alá, csak hogy ne égjen meg, takarékon kiolvasztom, ez elég hamar megvan. Egy kevés vegetát is szórok rá, ha nincs benne gyárilag fokhagyma akkor azt is teszek bele. Amikor már felforrt, akkor rántom be, de nem túl sok rántással, ha hozzákevertem, akkor jön bele kb egy deci tej, aztán leturmixolom, és kész is. Én így szeretem. Amit az iskolákban szoktak adni, az nagyon nem jön be, alig érezni azt a jó erős spenót ízt, nagyon felhigítják, vagy nem is tudom.

De ez is csak egy változat a sok közül, biztos van olyan, aki az enyémre mondaná azt, hogy nem finom :)

2012. márc. 23. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!