Hogy csináljam? (cordon bleu és pirított rizs)
Sziasztok!
Holnap meglepném a barátnőmet egy kis vacsival. A Cordon bleu nagyjából nem okoz gondot, csak arra lennék kíváncsi, hogy miben kéne sütni, vajban vagy margarinban? Ha vajban, akkor mennyit és milyen fajtából?
A pirított rizst hogy lenne jó csinálni? Olyasmit szeretnék, mint ami a PadThai-ban van zöldséges pirított rizs. Először meg kéne csinálni a rizst készre és utána forró serpenyőben pirítani és hozzáadni a zöldségeket? Milyen szószt, öntete, fűszert vagy nem tudom mit tegyek bele, hogy olyan legyen, mint a PadThai rizs?
Előre is köszönöm a segítséget! :)
A Cordon bleu-t vajban kellene kisütni, de tisztítottban - azaz a vajat ki kell nagyon óvatosan sütni, hogy ne maradjon benne víz + fehérje - mert a teavaj/márkázott vaj csak leég.
Esetleg jó minöségü olajban is sütheted, de semmi esetre se olivaolajban, mert az íze nem passzol.
A margarin nem való étkezésre, mert csak hulladák, de ettöl eltekintve az íze is pocsék lesz.
A pirított rizshez tényleg elöször meg kell fözni a rizst, kihüteni. Utána vokban megpirítani, félretenni, megpirítani a zöldségeket, és amikor j´k (kb 10 perc, nem több), akkor tenni vissza a rizst.
A füszerezésre keress a neten recepteket.
De a Cordon blue meg a pirított rizs nem illik egy menübe. Ehhez inkább rizibizi vagy egyéb zöldséges rizs illik, vagy síma párolt rizs plusz vegyes párolt zöldségek, meg esetleg tartármártás.
A Cordon bleu-höz a krumplipüré az igazi és Floriol olajban kellene kisütni, vagy jó minőségű sütésálló olívában.
A vajban sütés gyakorlatot igényel, ezt nem ajánlanám.
A cordon bleut EREDETILEg vajon sütik :), te ezt kezdőként felejtsd el :)
Mellé inkább krumplipüré passzol, mi sült krumplival esszük, mert a páromnak az az etalon kaja :D
És NE keverd! Vagy csinálj Cordont - NEM trappistával -, vagy PadThai-t, a kettő együtt nem lehet jó :)
A pad thaiban meg 1 azaz egyetlen egy szem rizs nincs. Az egy tésztaétel ugyanis. :)
Ausztriában fritírozzuk a cordon bleut, majd amikor majdnem kész, serpenyőben még vajban 1-1 percet sütjük mindkét oldalát.
Rántott húsokhoz pedig NEM HASZNÁLUNK olívaolajat! SOHA!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!