Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pirított rizs készítéséhez...

Pirított rizs készítéséhez mennyi olaj kell? (0,5 kiló rizshez. )

Figyelt kérdés

Nagyon sok receptet végignéztem, mindhiába. Miután abszolút tapasztalatlan vagyok főzésben, nekem nem elég annyi, hogy "pirítsuk le a rizst"...pontosan mennyi olajjal/zsírral? 1 kanál, 1 deci vagy ennél is több? És milyen lángon kell a pirítást végezni?

Köszönöm a segítséget!

Ps: Barna rizst is lehet pirítva készíteni?


2011. márc. 28. 22:35
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Barna rizst nem szoktam főzni. Tégy egy jó evőkanálnyi zsírt a lábasba,ha felolvad,tedd rá a rizst,és addig pirítsd állandóan kevergetve,amíg a rizs egy kicsit üvegessé váli. Akkor sózd,fűszerezd és önts rá dupla mennyiségű vizet és főzd készre.
2011. márc. 28. 23:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

A barna rizst is így, mint az előző írta, csak sokkal tovább fő, és kevergetni kell végig, hogy ne égjen le.

De megéri, táplálóbb és vértisztító hatása van.

Kislángon, és ha elfőtt a víz, tegyél még hozzá.

Finom egy kis fűszerrel: szerecsendió vagy bazsalikom, ezeket a vége felé (kb 20', szóval lassan fő, és kuktában meg leég, keveregetve kell)

2011. márc. 28. 23:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

én egy közepes főzőkanálnyi (4 cm átmérőjű) zsírt olvasztok.

erre öntök 25 dkg száraz rizst, és addig kevergetem,míg a zsír át nem járt minden szemet.

ekkor felöntöm másfélszers mennyiségű forró vízzel és megsózom.

ezután már csak villával keverem.ha ezt a vizet fölszívta

keverek rajta mégegyet és lezárom a gázt.

dupla konyharuhával letakarom, és csak amikor kell akkor keverem át újra, szintén csak villával.

laza, nem ragacsos.

barna rizst nem szoktam főzni,de ahogy olvasgatom,tovább kell főzni.

2011. márc. 29. 07:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

persze a lángról nem írtunk. mindenképpen közepesen, mert nem megsütni akarjuk, hanem megfőzni.nagylángon ki is futhatna, akkor meg még takaríthatunk is.sőt, amikor a kavarásnál látod, hogy rotyog vedd vissza a legkisebb lángra, és úgy várd be, hogy fölszívja sz összes vizet. én minden gázrózsán platnit használok,így biztonságosabb.

üdv.

2011. márc. 29. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsokat. Megcsináltam a rizst. A zsiradék mennyisége most már megfelelőnek tűnt, de valahogy mégse lett olyan, mint amilyenre vágyom.

Amilyet szeretnék, annak szinte sült íze volt, az enyémnek meg olyan főttes, mintha nem is pirítottam volna meg. A szemek is puhábbak lettek, mint szerettem volna.

Tehát a célom: sült ízű, enyhén kemény rizs.

Tovább kell pirítani vagy kevesebbet főzni? (Ezt kb. 18-20 percig főztem.) Írjatok még légyszi, hátha végül összejön!

2011. márc. 31. 09:12
 6/9 anonim ***** válasza:

nem nagyon értem, talán valami kínai rizs készülhet így.

de esetleg próbáld meg a félig főtt rizst zsíron/olajon

tovább , álladóan kavargatva megpirítani.

egy majdcsak eltalálod:))

2011. márc. 31. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
*egyszer, majdcsak
2011. márc. 31. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem kínai rizs, párszor sikerült ilyet enni valami menzán és nagyon megtetszett:)
2011. márc. 31. 11:03
 9/9 anonim ***** válasza:
A rizshez kevesebb vizet tegyél, és amikor beszivta, még hagyd az elzárt fözölapon fedö nélkül állni.
2011. ápr. 2. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!