Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Barnarizst szoktatok áztatás...

Barnarizst szoktatok áztatás nélkül főzni? Miben más? (Főzési idő stb)

Figyelt kérdés

2018. jan. 10. 23:32
 1/9 anonim ***** válasza:
54%
Életenben nem hallottam még, hogy valaki főzés előtt rizst áztatna
2018. jan. 11. 00:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
65%

Első, mi szoktunk, puhul tőle :)


Kérdező, nálunk hol van áztatva a rizs, hol nem, ha eszünkbe jut, áztatjuk, ha nem, nem. Anélkül is viszonylag hamar fő a rizs, de a barnának mindenképpen több idő kell, mint a fehérnek és sosem lesz annyira puha, az a fajta már csak ilyen. Az áztatás egy kicsikét csökkenti a főzési időt, de konkrét adatot nem tudok, mivel még a fehér rizsek főzési ideje is erősen szór, barnával pedig kevesebb tapasztalatom van (főtt fehér rizs szinte állandóan van a házban).

2018. jan. 11. 00:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
58%
Áztatás nélkül is megfő 30-40 perc alatt, teljesen felesleges áztatni.
2018. jan. 11. 00:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Soha nem veszek barnarizst, így nem tudom, kell-e áztatni. De annyiban különbözik a fehér rizstől, hogy a barnát nem hántolják, hanem rajta hagyják a héját.
2018. jan. 11. 07:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim válasza:
Áztatás nélkül szoktam főzni, de miután elzáro ma gázt, hagyom kb. 5 percig, hogy álljo na vízben ettől puhul és csak utána öntöm ki a vizet.
2018. jan. 11. 09:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim válasza:
Én mindig áztatom egy napig. Könnyebben megpuhul, és valahogy finomabb is lesz. Régen áztatás nélkül főztem. Úgy hosszabb volt a főzési idő.
2018. jan. 11. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
55%

Most főztem 100 g barna rizst 100g beluga lencsével - üvegedény, hidegvíz, mikro 650 W, 12 perc


Indukciós tűzhelyen is kb ennyi szokott lenni


Pergős, finom, puhább, mint al dente, szóval továbbra sem értem, minek áztatni o.O


#1

2018. jan. 11. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Oké, köszi a válaszokat, látom, van pro és kontra tapasztalat. :)
2018. jan. 13. 20:11
 9/9 anonim válasza:
Ha nem csak főzési idő szempontjából kérdezed, hanem egészségre gyakorolt hatása is érdekel: a barnarizs 24 órás áztatás után elveszíti a fitát tartalmát. Ez azért fontos, mert a fitinsav gátolja egyes ásványianyagok felszívódását.
2018. jan. 15. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!