Hogyan szoktátok csinálni a pirított rizst, hogy a közepe is puha legyen?
Figyelt kérdés
2011. nov. 12. 21:13
1/5 anonim válasza:
A rizst megpirítom a zsíron, és pontosan 2x annyi forró sós vízzel engedem fel, mint amennyi a nyers rizs volt. Utána a gázt elzárom alatta, beborítom. Kb. fél óra múlva puha. Ha mégsem, visszaborítod, ha már nincs elegendő leve, akkor még egy pici (de ugyancsak forró) vizet öntök alá, és ismét beborítom.
2/5 anonim válasza:
Hasonlóan, mint az első, csak olajon pirítom, és általában addig forralom, amíg el nem kezd dagadni, csak utána fedem le, kb 20 perc múlva ehető, meg később is dagad.
3/5 anonim válasza:
Én főzés közben kóstolom, és addig főzöm, amíg puha nem lesz.
4/5 Kolibri71 válasza:
Zsiradékon megfuttatod, és dupla annyi hideg vízzel felöntöd, a lehető leglassabb tűzön párolod de szigorúan só nélkül. Bele is kevergethetsz, sőt javasolt is. Mikor már éppen hogy látsz egy kis vizet, elzárod, és a fedő alatt hagyod. A gőzben szépen megpuhul. Egyébként rizs fajtájától is függ, van amelyik hajlamos kívül maszlagossá válni, míg belül roppanós marad.
5/5 anonim válasza:
Egy kis zsiradékon fehéredésig pirítod a rizst,néha megkevered,hogy ne égjen le.Majd kétszeres mennyiségű vízzel Felöntöd takarékon főzöd egy darabig,néha megkevered villával,hogy ne égjen le és mikor már alig van rajta víz elzárod sózod.Mikor felöntötted vízzel,utána már le fedheted és petrezselyemmel megszórhatod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!