Hogyan szoktátok elrakni a meggyet befőttnek?
Én sok-sok éve így rakom el:
A meggyet kiválogatjuk, leszárazzuk, alaposan megmossuk, és kifejtjük.
2 kiló meggyhez teszek fél kiló kristálycukrot és 1 mokkáskanál szalicilt, jól összekeverjük egy nagy tálban.
1 napig letakarva állni hagyjuk. Néha átkeverjük, hogy a cukor elolvadjon. Másnap alaposan kimosott üvegekbe töltjük, nem kell, hogy ússzon a lében, kicsit meg lehet tömni az üveget, de a lé azért lepje el a meggyet. Én ekkor mindegyik tetejére szoktam egy kávékanálnyi rumot tenni, nagyon finom rumos meggy lesz belőle, de akár el is lehet hagyni, anélkül is finom. A kupakot rátesszük az üvegre, jól rászorítjuk, és mehet a helyére, nem kell főzni! Ha sérült, rozsdás a kupak, akkor befőző celofánt rakunk alá! Sok éve bevált recept, még soha nem romlott meg és garantáltan finom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!