Olajban, vagy zsírban szoktál sütni?
Figyelt kérdés
Milyen olaj, Milyen zsír.
Tepsis sütés. Serpenyős sütés.
Mondjuk rántott húst, meg hasábltmiben.
2018. febr. 8. 17:33
11/14 anonim válasza:
ma 18:37 LOL :D
Próbáld ki a Spar napraforgóolajat is, 2 L 729 Ft.
12/14 anonim válasza:
Serpenyőt csak max kikenem kókuszzsírral, úgy készítek pl. rántottát. Néha csinálok rántott csirkemellet, karajt, bő, forró kókuszzsírban vagy mangalicazsírban. Tepsis vagy jénaiban sült/párolt disznó, marha, vadhúst szintén mangalicazsírral, halakat kevés vajjal készítek. Szárnyasokhoz leginkább a saját zsírjukat használom, csirkemellet, combot baconbe tekerve, vagy sütőzacskóban, zsiradék nélkül készítem. Csirkemellszeleteket szoktam serpenyőben, sütőpapirusszal is hirtelen sütni, zsiradék nélkül. Wokhoz mogyoróolajat vagy szezámolajat használok, csak bespriccelem vele, pörköltekhez mangalicazsírt.
13/14 anonim válasza:
Nem nagyon vagyok a napraforgóolajért, régen sem használtunk, bár nem főztünk zsírosan.
Magyaros ételek: zsír. Sültkrumpli napraforgóolaj. Rántott hús változó, régen csináltam.
Olívaolaj pl. spagettiben darált hús alá (+egyéb nem magyar kaják). Magyaros kaját nem tudok megenni olajjal (pl. rántottát). (palacsintát természetesen olajon sütöm)
Most olcsó olaj, valami kunsági Penny 380,- Ft körül. Zsír a piacon hentestől, vagy háztól, rokontól.
Kókuszzsírt még nem próbáltam, de tervezem.
Ukrán étolaj LOL
14/14 anonim válasza:
Sütésre házi sertészsírt használok vagy tényleg jó minőség olívaolajat. A legtöbb napraforgó olaj gyártás technológiájából kiindulva sem a legjobb választás. A mechanikusan kifejtett sertés zsír kifejezetten haszontalan szerintem. Olívaolajból pedig csak olyat használok amit hőkezelés nélkül is megennék például egy salátában. A rántott húst és a sült krumplit én valamilyen jó minőségű állati zsírban sütném ki. Viszont ha van egy jó hőlégkeveréses sütőd akkor inkább abban készítsd el a sült krumplit egy kevés olívaolajjal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!