Hogyan lehet elkészíteni a hal vagy a csirkehúst úgy, hogy ne tocsogjon a zsírban, olajban, ha esetleg mondjuk panírozom is (teljes kiőrlésű liszttel akarok próbálkozni)? Van tippetek? Köszönöm.
A teljes kiörlésü liszttel elég furcsa lesz az ize, de ha neked tetszik, akkor nyugodtan. De nem attól az egy- két evökanál liszttöl lesz problémád az étrendeddel. Az összes lisztnek ugyanis ugyanannyi a kalóriaértéke, csak a rostanyagokban van különbség. De ez csak az én véleményem.
A kérdésre: ha bepaniroztad a húsfélét, akkor FORRÓ és SOK zsiradékba tedd, amiben úszik a hús, mert ha elég forró, akkor a panir azonnal megsül és nem szivja többé a zsiradékot magába. A SOK azért lényeges, mert igy a beletett hús nem tudja lehüteni, ellenkezö esetben hiába forrósitottad fel, a hús tömege annyira nagy a zsiarkéhoz képest, hogy kihüti, a nem elég forró olajat meg csak magába szivja a panir.
Ha megsült (nem fedö alatt, mert akkor csak elázik és szintén megszivja magát), akkor több réteg papritörlöre szedd ki, hogy még azt a keveset is magába tudja szivni a megsült húsból. (Kiszedni csipesszel célszerü, mert úgy le tudod csöpögtetni, mielött a papirra teszed.)
Köszönöm! Igen a teljes kiőrlésűre csupán a rosttartalom miatt szeretnék áttérni. Teljesen el akartam kerülni a zsiradékban sütést, de igazad lehet, ha baromi forróba teszem, talán nem szívja meg annyira magát, lehet eddig türelmetlen voltam :)
Vagy milyen lehet pl forró sütőbe tenni tepsire, zsírpapírra, zsírral épphogy átkenegetve? Vagy úgy csak bekeményedne és szénné sülne?
Ha már fogyózol, inkább párold, mint panírozva, kirántva készítsd el. Akkor a minimálisra tudod csökkenteni a zsírtartalmat, a fűszerekkel mégis meg tudod neki adni az ízét.
Én egyébként vagy pároltam zöldségekkel, fűszerekkel együtt, vagy
- csak síma lisztbe forgatva hirtelen kisütöttem (mint a natúrszeletet) vagy vékony szeletben, vagy csíkokra vágva. És utána valami öntettel vagy éppen egy lecsós-alapba helyezve, úgy ettem meg.
A kolleganőm úgy csinálja, hogy egy jénai aljába tesz szikkadt kenyérszeleteket, amit már nem ennének meg. erre szedi ki a rántott húst, gombát,... stb. míg sül a következő adag, addig tartja a kenyéren. utána szedi át másik, papírtörlős tányérra. a kenyér szinte minden felesleges zsiradékot magába szív, nem úgy mint a papír.
a kenyér végül a kutyusé lesz:)
most akarom a hétvégén én is így sütni, biztos nem marhaság, ha Ő már évek óta így csinálja.
Elsővel értek egyet.
Próbáltam a sütőben a rántott húst, hááát, fából vaskarika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!