Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet elkészíteni a...

Hogyan lehet elkészíteni a hal vagy a csirkehúst úgy, hogy ne tocsogjon a zsírban, olajban, ha esetleg mondjuk panírozom is (teljes kiőrlésű liszttel akarok próbálkozni)? Van tippetek? Köszönöm.

Figyelt kérdés

2012. aug. 17. 10:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

A teljes kiörlésü liszttel elég furcsa lesz az ize, de ha neked tetszik, akkor nyugodtan. De nem attól az egy- két evökanál liszttöl lesz problémád az étrendeddel. Az összes lisztnek ugyanis ugyanannyi a kalóriaértéke, csak a rostanyagokban van különbség. De ez csak az én véleményem.


A kérdésre: ha bepaniroztad a húsfélét, akkor FORRÓ és SOK zsiradékba tedd, amiben úszik a hús, mert ha elég forró, akkor a panir azonnal megsül és nem szivja többé a zsiradékot magába. A SOK azért lényeges, mert igy a beletett hús nem tudja lehüteni, ellenkezö esetben hiába forrósitottad fel, a hús tömege annyira nagy a zsiarkéhoz képest, hogy kihüti, a nem elég forró olajat meg csak magába szivja a panir.

Ha megsült (nem fedö alatt, mert akkor csak elázik és szintén megszivja magát), akkor több réteg papritörlöre szedd ki, hogy még azt a keveset is magába tudja szivni a megsült húsból. (Kiszedni csipesszel célszerü, mert úgy le tudod csöpögtetni, mielött a papirra teszed.)

2012. aug. 17. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Igen a teljes kiőrlésűre csupán a rosttartalom miatt szeretnék áttérni. Teljesen el akartam kerülni a zsiradékban sütést, de igazad lehet, ha baromi forróba teszem, talán nem szívja meg annyira magát, lehet eddig türelmetlen voltam :)

Vagy milyen lehet pl forró sütőbe tenni tepsire, zsírpapírra, zsírral épphogy átkenegetve? Vagy úgy csak bekeményedne és szénné sülne?

2012. aug. 17. 10:41
 3/13 anonim ***** válasza:
49%

Ha már fogyózol, inkább párold, mint panírozva, kirántva készítsd el. Akkor a minimálisra tudod csökkenteni a zsírtartalmat, a fűszerekkel mégis meg tudod neki adni az ízét.


Én egyébként vagy pároltam zöldségekkel, fűszerekkel együtt, vagy

- csak síma lisztbe forgatva hirtelen kisütöttem (mint a natúrszeletet) vagy vékony szeletben, vagy csíkokra vágva. És utána valami öntettel vagy éppen egy lecsós-alapba helyezve, úgy ettem meg.

2012. aug. 17. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Az elsö vagyok: a sütöben sütést nem próbáltam, csak anyukám. Szerinte finom lett, de csak akkor, amikor csak alul kente ki nagyon vékonyan a sütöpapirt és kisebb fokozaton sütötte. Ha rá is teszel olajat, akkor sokkal zsirosabb lesz, mint a hagyományos módon, ha meg hirtelen sütd, akkor lesz egy kemény kéregben nyers/félnyers hús.
2012. aug. 17. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Sütöttem már rántott húst sütőben. Bepaníroztam, ahogy szoktam de a végén megmártottam olajban mindkét oldalát, ráraktam a tepsire(sütőpapír nélkül)betettem az előmelegített sütőbe, kb 10 perc múlva megforgattam a szeleteket és még visszatoltam újabb 10 percre. Nem lett olajos, nem ázott el a panír, viszont a hús szárazabb lett,nem olyan, mint amikor bő olajban sütöd. Egyszer ki lehet próbálni. Gázsütő 3. fokozat.
2012. aug. 17. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

A kolleganőm úgy csinálja, hogy egy jénai aljába tesz szikkadt kenyérszeleteket, amit már nem ennének meg. erre szedi ki a rántott húst, gombát,... stb. míg sül a következő adag, addig tartja a kenyéren. utána szedi át másik, papírtörlős tányérra. a kenyér szinte minden felesleges zsiradékot magába szív, nem úgy mint a papír.

a kenyér végül a kutyusé lesz:)

most akarom a hétvégén én is így sütni, biztos nem marhaság, ha Ő már évek óta így csinálja.

2012. aug. 17. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 doboszoli ***** válasza:

Elsővel értek egyet.

Próbáltam a sütőben a rántott húst, hááát, fából vaskarika.

2012. aug. 17. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
Állítólag a sütőben sütött rántott húshoz a panírba kell tenni az olajat. 2-3 tojáshoz 1 dl olajat kell keverni, ezzel panírozni majd megsütni. A tepsibe már nem kell olaj. Én még nem próbáltam, csak ismerősöm.
2012. aug. 23. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
ma 18:01-es: amit ebben nem értek, ha a panirba beletesz valaki ennyi olajat, akkor már sokkal jobb, ha rendesen kisüti, mert ilyen sokat nem vesz fel soha.
2012. aug. 23. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
3 tojáshoz (ha nem a legminibb méret) simán elmegy 1 dl olaj. De fél decit is lehet bele tenni, ha soknak tűnik valakinek. Nem 1 db húst kell panírozni a keverékkel hanem min. fél kilót, így nem lesz sok.
2012. aug. 23. 23:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!