Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha resztelt májat akarok...

Ha resztelt májat akarok csinálni tört burgonyával, akkor melyiket szokás hamarabb elkészíteni, a májat, vagy a burgonyát? Vagy tök mindegy? Illetve, a májhoz, mennyi vöröshagymát szokás rakni?

Figyelt kérdés
2008. okt. 15. 21:14
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Én a májat szoktam hamarabb elkezdeni, mert annak több idő kell... Én fél kiló májhoz egy nagy fej vöröshagymát szoktam rakni.

Ja, és ha disznó májat csinálsz, akkor meg ne sózd, csak a végén, mert nagyon kemény lesz!

2008. okt. 15. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
80%

Úgy az igazi , ha jó sok hagyma van hozzá, tehát fél kiló májhoz legalább 4-5 közepes fej hagymát kell megdinsztelni.

Csirkemájból nagyon finom, mert az hamarabb átsül és nem lesz kérges.

Ha majdnem kész egy kis majorannával megszórva őrületesen finom (na meg persze közben só, bors, pirospaprika)!

A burgonyát lehet egyszerűen hasábra vágva kevés sós vízben megfőzve is, nem feltétlen kell megtörni!

Ínyencek krumpli helyett pirított -főtt tarhonyával eszik!! Mint én!!

2008. okt. 15. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim válasza:
83%
Aza mottója a jó máj elkészítésének, hogy ha megdinsztelted a hagymát, hagyd kihülni egy kicsit, utánna tedd rá a májat és csak takarékon süsd, mert különben kemény kérgret süt rá a májra a forró zsír
2008. okt. 16. 05:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!