Hogyan kell hagymás tört burgonyát készíteni?
Figyelt kérdés
2010. nov. 3. 21:11
1/4 anonim válasza:
előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
hozzávalók 4 főre
1 kg krumpli
3 fej hagyma
2 dl olaj
só
elkészítés :
1.A krumplit héjában főzzük.
2.Közben a hagymát durva kockára vágjuk és az olajban barnára pirítjuk.
3.A megfőtt krumplit hideg vízzel öblítjük és melegen hámozzuk.
4.A hagymához adva krumplitörővel vagy villával összetörjük, alaposan megsózzuk, lepirítjuk.
5.Azonnal tálaljuk.
ennyi lenne :D
2/4 anonim válasza:
Megfőzöd a burgonyát, pirítassz vöröshagymát, de ne feketére :) aranysárgára. Bele teszed a burgonyába, majd elég sok piros paprikát édesnemest is teszel bele és jól összekevered, Ja és nem árt egy kis olajat is belekeverni, ne legyen száraz. Nagyon finom, édesanyám specialitása. Ja és nem árt megsózni sem, az már ízlés dolga. Jó étvágyat. Meg is éheztem rá.
3/4 anonim válasza:
Én hámozva főzött krumpliból szoktam ugyanígy, az is finom és hamarabb kész. Fűszerpaprikát is teszek a hagymára, mikor megpirult, persze rögtön elzárva alatta a lángot.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!! :)
2010. nov. 3. 21:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!