Több receptet találtam,így elbizonytalanodtam.Nektek melyik vált be?
2011. jún. 20. 08:48
1/10 anonim válasza:
Apukám ennek a mestere, nem kell rajta görcsölni:
rétegezel nyersen: krumpli, hagymakarikák,majd kolbász , ekkor vegeta, só bors, majd sajt és újra ez.
Ez a tepsiskrumpli, az a különbség a rakott krumplihoz képest, hogy ebben nincsen tejföl és nem főtten rakjuk a hozzávalókat egybe.
2011. jún. 20. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
2/10 anonim válasza:
a legelterjedtebb talán a húsos változat. zsírozott tepsibe nyers krumplikarikák, sózva, rá egy sor felkarikára vágottt hagyma, arra a kiklopfolt hús pl tarja, arra megint hagyma, végül krumpli. a tetejét beboríthatjuk vékony szalonnaszeletekkel, vagy apróra vágott szalonnával.
fólia alatt puhára sütni, majd fólia nélkül pirítani.
aki szereti reszelt sajtot is süthet a tetejére.
de jelzem ezernyi változat van, én is sokszor inprovizálok
szóval neve sincs.
2011. jún. 20. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
3/10 anonim válasza:
Szerintem a rengeteg különböző receptből amit találtál válaszd ki a neked legjobban tetszőt. Vagy akár többet is, most megcsinálod az egyiket, legközelebb a másikat. Ez is tipikusan olyan étel, hogy ahány ház, annyi szokás. Én mikor hogy csinálom, attól függ, milyen ízvilághoz van kedvem. A hagyományos hagymás mellett szoktam fokhagymás-citromos-szezámmagosat is csinálni, van, hogy hagyma-kolbászkarikák, de csináltam már olyat is, hogy kakukkfűvel meg bazsalikommal ízesítettem a krumplit és a legvégén virslit karikáztam rá.
2011. jún. 20. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
4/10 anonim válasza:
előző vagyok, lehet közé paprikát paradicssomot is szelni,akkor még szaftsabb, finomabb.
de van olyan is, hogy télen , csak egy kis kolbásszal, vagy szalonnával lerakott főtt krumplit öntök le sűrű palacsintatésztával, és az a vacsora, savanyúsággal.
aztán a rakott oldalasomat is imádja a család apraja-nagyja:))
2011. jún. 20. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
5/10 anonim válasza:
8:58-as voltam:)
2011. jún. 20. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
6/10 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2011. jún. 20. 09:07
7/10 anonim válasza:
Csak annyit tennék hozzá az előző hozzászólásokhoz, hogy szerintem most újkrumpliból nem lesz az igazi a tepsis krumpli.
2011. jún. 20. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
8/10 anonim válasza:
jujj de éhes lettem, és ilyet még sosem csináltam :)) Asszem ez lesz ma a kaja! :)
2011. jún. 20. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
9/10 anonim válasza:
Én baconnal készítem,nagyon finom!Nyers karikákra vágott krumplit tepsibe lerakom,rá hagyma karikák,majd a bacon szalonna,utána megint krumpli-hagyma-bacon.Só,bors,pici vegeta.Fólia alatt puhulásig,majd leveszem a fóliát,és a tetejét pirosra sütöm.Bármilyen savanyúsággal,nyáron kovi ubival isteni.
2011. jún. 20. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
10/10 anonim válasza:
Nálunk most a tepsis-húsos krumpli a sláger...krumpli, darálthús, krumpli, ezt leöntöm fél liter fűszerezett tejszínnel(fokhagyma, só, bors, vagy amihez épp kedvem van) a tetejére sajt, és isteni lesz. A krumplit kicsit meg szoktam főzni, a husit pedig lepirítom, hogy ne eresszen túl sok levet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!