Hogyan lehet elkészíteni a hal vagy a csirkehúst úgy, hogy ne tocsogjon a zsírban, olajban, ha esetleg mondjuk panírozom is (teljes kiőrlésű liszttel akarok próbálkozni)? Van tippetek? Köszönöm.
Figyelt kérdés
2012. aug. 17. 10:30
11/13 anonim válasza:
Ha összehasonlítod, hogy csak a panírban van kb 1 dl olaj, egy húsra számítva nagyon minimális az olajmennyiség. Egy nagy tepsi olajban sütéshez pedig min. 4-5dl olaj szükséges, ha pedig valaki fritőzben süt, mégtöbb.
12/13 anonim válasza:
"Ha összehasonlítod, hogy csak a panírban van kb 1 dl olaj, egy húsra számítva nagyon minimális az olajmennyiség. Egy nagy tepsi olajban sütéshez pedig min. 4-5dl olaj szükséges, ha pedig valaki fritőzben süt, mégtöbb."
Az elvileg igaz, hogy pl. a fritözben több az olaj, DE!!! az olaj nagyrészt ott is marad, nem kerül bele a panirba."
Kimértem, hogy 2 kg karajt kirántva - FORRÓ olajban, fritözben sütve sütve - kb 1 dl olajat vett fel összesen, pedig ehhez a mennyiséghez 5-6 tojás kell minimálisan.
SZóval a forró olajban sütésnél jóformán nem sziv be olajat a panir, ha csak éppen hogy meleg, akkor igen.
13/13 anonim válasza:
Éppen ezért szoktuk reggel jókor kivenni a rántanivaló húst a hűtőből és nem visszatenni, hogy ne legyen nagyon hideg, mert akkor visszahűti az olajat, ázik rajta a panír, meg a lehűlt olajból sokat beszív. Sózni se kell sokkal korábban, sütés előtt fél óra elég.(Szelet húsoknak, halnak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!