Ha rakott cukkinit akarok csinálni zabpehellyel (rizs helyett), hogy tudom elkészíteni a zabpelyhet?
van olyan zabpehely (tört szemű) ami már a hideg víztől megpuhul.
de miért lesz annyival jobb a rakott cukkini zabpehellyel, mint rizzsel? nem kötözködésből kérdem, csak kíváncsi lettem én is!
amúgy a könnyen puhuló zab például a spar-ban az olcsóbb.
Köszi a választ.
Azért lesz jobb, mert sajnálatos módon nem szeretem a rizst. :) Gyerekkoromban sem szerettem. Nem tudom megmondani, miért. A barna rizs még elmegy, de ha nem muszáj, inkább mást ennék. Rendeltem viszont rakott cukkinit az egyik ételszállítótól, és ők zabpehellyel csinálták, és NAGYON finom volt!!!
köszi hogy leírtad.
jó főzőcskézést! :) ahogy beáztatod a zabot és hőkezelés éri, hamarabb megpuhul mint a rizs.
ha sütöd, akkor az egész szeműt vedd, mert a puhább, könnyebben ázó nagyon szétfőne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!