Madartejet akarok csinalni hogyan kell elkesziteni?
4 tojásfehérjét 2 evőkanál cukorral kőkemény habbá verünk. 8 deci tejet 8 deka (4 evőkanál) cukorral meg egy kisebb, félbehasított vaníliarúddal ízesítve (lehet helyette 2-3 csomag vaníliás cukor is) egy lábasban felforralunk. A tojáshabból evőkanállal galuskákat szaggatunk, és a gyöngyözve forró tej tetéjére fektetjük. Egyszerre csak keveset, hogy legyen helyük a növekedésre. Fél percig főzzük, maj megfordítjuk, és még fél percig a tejben hagyjuk. Egyet próbaképpen félbevágunk, hogy meggyőződjünk róla, megfőtt-e. Ezután szűrőlapáttal - jól lecsöpögtetve - tálra szedjük.
A 4 tojás sárgáját kb 1 deci hideg tejjel meg 1 kiskanál főznivaló vaníliaízű pudingporral (esetleg liszttel) simara keverjük. Ezután habverővel erősen verve a forró tejbe öntjük, és addig - 1-2 percig - hagyjuk a tűzön, amíg kissé besűrűsödik. Hidegen, üvegtálba töltve, a habgaluskákkal megrakva tálaljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!