Sült almát hogy kell elkészíteni?
Tepsiben papíron? Fel kell vágni, vagy egészben? Mennyi ideig kell sütni? Bocsi, nagyon primitív vagyok a konyhában :)
16L
Az almát magazóval magoz ki, majd szeleteld fel karikákra áztasd citromléba, majd a tepsibe úgy terítsd ki mint egy kártyapaklit, majd kristálycukrot keverd össze örőlt fahéjjal és szórd meg az almákat..
Majd süssd meg..
Első vagyok:
Nem kell meghámozni, de azért mosd meg :)
No, ilyet még nem csináltam. De finom lehet, és milyen illattal járhat együtt!!!
Én úgy szoktam, hogy meghámozom,karikára vágom-1-11/2 cm - óvatosan kiszedem a magházat. Palacsintatésztát kavarok, jó sűrűt, és olajban kisütöm, mint a húst. Papírtörlőre szedem, s fahéjas porcukorral megszórom.
De az előző az egészségesebb lehet, meg nem is macerás. Talán ezüst fóliára teríteném, amit előtte megvajazok. A papírba beleragadhat. De lehet, hogy nem.
Én meg még, ilyen palacsintásat nem csináltam..xD De nem lehet olyan rossz..
a tepsit elég ha enyhén olajjal kikened...:)
Megcsináltam:))
2 almát szeltem fel, kettőnknek pont elég volt. Nem tudtam, hogy szedjem ki a magházat. A mini pogácsaszaggatóval kiszurkáltam:)
Ezüstfóliát tettem a tepsibe, nem ragadt bele az alma, és legalább nem is kell mosogatni a tepsit.
Még egy-egy alma tetejére tettem egy borsónyi margarint.
Mivel nem volt támpont, az illat után mentem: így 2-es fokozaton a gázsütőben 45 percig sütöttem.
Nagyon fincsi.
Az az igazság, hogy én nem szerettem rajta a héját, mert kicsit durva volt, de biztos ez tartja össze az almát.
Mindenesetre legközelebb hámozva próbálom ki.
Meglendítve a fantáziám: darabos diót is lehetne közé szórni. Vagy pudinggal tálalni.
De jó ez így is, legalább nem hizlal. Annyira:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!