Madártejet hogy kell jól elkészíteni?
szia! ahogy én csinálom, de persze ahány ház annyi szokás.
két liter tejet felteszek forralni, nagyon lassan, éppen csak !
szétválasztok 4-5 tojást. a habját egy kis cukorral,pár csepp citromlével kőkeményre verem géppel. ezt a kemény habot, mindig vízbemártott kanállal szggatoma finoman fővő tejbe. három négy galuskánál többet nem, mert ige nagyra nőnek.kb 2 percig fő egyik fele, majd óvatosan megfordítom és a másik fele is ugyanannyit.szűrőlapáttal
egy szűrőtálba szedem, amig elkészül mind.
a tojások sárgáját tojásonként egy púpozott ek. kanál porcukorral jól kikeverem. apránként teszek bele 2 ek. lisztet is, lényeg, hogy csomómentes legyen.
két csomag vaniliáscukrot is keverek bele.
mehet a tejbe, és kézi habverővel kevergetem, míg megfelelő sűrűségű lesz.
vigyázni kell, mert könnyen odakap!!
ha kész a tetejére teszem a szép nagy habgaluskákat, néha megszórom egy pár szem mazsolával is.
a spáizban jól lehűtöm, utána mehet a hűtőbe.
üdv.
én teszek egy szitát eg yfazék forrásban lévő vízre. Erre teszem egyben a toáshabot(hat fehérje, hat kanál cukorral fényesre verve. 5 percig gőzölöm.
A 6 sárgáját elkeverem 4 kanál cukorral,3 púpos kiskanál liszttel.Felöntöm egy kis hideg tejjel, majd folyton kevergetve hozzácsorgatom 1l forró tejhez. Lángelosztón kavargatva főzöm, míg besűrűsödik. A tűzről levéve keverek hozzá 2cs vaníliáscukrot.
Aztán vizes kanállal rászaggatom a meggőzölt habot.
Arra égetett cukrot csorgatok, és megszórom vágott mandulával.
Lehet liszt helyett pudingport vagy keményítőt hazsnálni.
húú, ez a szitás nagyon érdekelne, csak nem tudom, hogy
tulajdonképpen milyen szitáról van szó. pl egy nokedliszűrő, vagy mi?? gondolom nem az a lószőrszita, amivel a nagyim szitálta anno a lisztet:))
itt az oldalon olvastam egyszer, hogy van, aki mikróban
készíti el a habot, de azt sem mertem kipróbálni:))
megköszönném, ha beavatnál a részletekbe.
üdv.
Én anyit változtattam a dolgon hogy a liszt és vanniliás cukor helyett a 2l tejbe 1 cs. vanillia pudingot teszek.
Amugy ahogy elöttem írták.
jó egy lyukas tál is szita helyet, amin a tésztát szokták leszűrni. Vagy a nokedliszaggató. Szőrszita, fémszita. Lényeg, hogy megálljon a fazékon. Így szerintem hamar ügyesen elkészül, és biztosan sikerül. Nem kell félni, hogy radírgumik lesznek a habgaluskából. Lehet kicsit keveset írtam, 2-3 perc inkább.Próbáld ki!
A lyukas tálat öblítsd ki hideg vízzel, hogy ne ragadjon bele!
köszi a választ, nagyon kedves vagy. ki fogom próbálni,mert az igazság az, hogy az elsőre kifőtt
habgaluskák össze szoktak rogyni.a második, harmadik adag már jó:)))
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!