Most akkor zsírban vagy olajban süssünk? Hogy van ez?
Hol ezt mondják, hol azt.
Nem szabad az ilyen "kampányokra" hallgatni.
Tapasztald ki, hogy nektek mi a jót, ti mit szerettek, és használd azt.
Ezek a divatok úgyis állandóan csak változnak.
Én kókuszzsírban sütök. Telített növényi zsír s azt mondják, semmi különös nem történik a többszöri felhasználástól sem, habár én úgyis megeszem, amiben sütök :)
De olykor használok olajat is, bármennyire is kárhoztatják az omega6 miatt, ebben én sosem éreztem elég logikát és elég bonyolult az életem anélkül is. Nem hinném, hogy ez aláásná az egészségemet, ellentétben a rajta való agyalással, szakértő pedig nem vagyok.
#4: Tényleg, vaj, azt is használok néha, jobb ízt ad :)
Mindenki beleköthet, ez ismerős, az én étrendem nem szokványos és pont olyan, hogy a legkülönbözőbb csoportok bele tudnak kötni... S mivel a táplálkozás ilyen vitázós, "na én megmondom a tutit" téma (nem értem, miért), meg is teszik.
Egészségügyi szempontból nem vizsgálom a dolgot, különösen nem a média által közölt "legújabb felfedezések" fényében.
Magam részéről sütésnél, pörkölteknél a zsírhoz, egyes ételeknél a vajhoz ragaszkodom. Salátákra mehet az extra olíva.
Sima étolaj, margarin kilőve.
A párolás is jó megoldás, de ha elképzelem a párolt fasírtot, vagy a párolt párizsi szeletet, érdekes kép rajzolódik ki előttem.))
Husit kizárólag zsírban sütök, mert a hús állati eredetű, a zsír is állati eredetű, tehát a gyomornak nem okoz külön "munkát" az emésztésnél.
Ha krumplit, vagy valami zöldségféléből készített fasírozott-félét sütök, akkor azt napraforgó olajban, és akkor a kaja is és a sütéshez használt akármi is növényi eredetű.
Egyébként bármit főzök, pörkölt, vagy rántáshoz stb.stb. kizárólag a zsír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!