Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a jobb, egészségesebb:...

Mi a jobb, egészségesebb: zsírban vagy olajban sütni-főzni?

Figyelt kérdés
és miért?
2008. aug. 18. 18:18
 1/6 anonim ***** válasza:
79%
Olajban, mert növényi zsír! Zsír, mivel állati eredetű, ezért magas koleszterint okozhat, ami előbb-utóbb szív- és érrendszeri megbetegedésekhez vezethet!
2008. aug. 18. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
73%

olvasd a válaszom:


[link]

2008. aug. 18. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Olajban egeszsegesebb! De olajok kozott is van egeszsegesebb, meg kevesbe.... pl. az olivaolaj (foleg az extra szuz) nagyon jo.
2008. aug. 18. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondjak, hogy az olaj es ahogy az elottem iro irta: az oliva a legjobb es igaza is van.

Ugyanakkor belegondolunk nagyanyaink zsirral foztek es makk egeszsegesek...- legalabbis az enyemek 83 es 86 evesek az iden....

Sok idos azt mondja nem hasznal napraforgo olajat, mert kemikaliaval kezelt ezert olyan makk egeszsegesek....

Szerintem a legjobb az eleve elosutott dolgokat csak a sajat zsirjukben megsutni a sutoben - ertsd ezalatt csibefasirt, fagyasztott sultkrumpli stb.

En, kukoricaolajat(Mazola) es extra szuz olivat hasznalok. Az elozot ha bundaskenyeret sutok, vagy krumplit stb...az utobbit minden mashoz.

2008. aug. 18. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Mellesleg az olaj eléggé karcinogén magas hőn hevítve, és gondolom nem 30-40 fokos olajban sütsz főzöl. Zsírtól meg a mai kor embere érszűkületet kap meg miegymást.. Szóval nem tudom hogy rákot szeretnék e vagy érszűkületet. Egyébként ha felhevíted, akkor az olívaolaj is káros. Tény és való, hogy régen nem volt semmi csak a zsír, na de nem is ilyen tunya életmódot folytattak mint mi.
2008. aug. 18. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Az olaj is jó de ha húst sütsz akkor szigorúan csak zsír annak sokkal jobb az íze.Egyébként meg régen nem is ismerték csak a mangalicát aminek a zsírja egészséges.Nagyapáink úgy is mérték a dísznóvágást,hogy mennyi zsír jött le.Mondjuk egy 200 Kg dísznó 60liter zsír ez má döfi.
2008. aug. 24. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!