Jobb a kutyának ha kétszer eteted naponta? Azt hallottam, hogy egészségesebb a gyomrának.
Pont hogy a nagytestűeknek jobb ha kétszer kapnak, mivel a nagy adag kettébontva kevésbé terheli meg a gyomrot és kisebb a gyomorcsavarodás esélye.
(egyszeri értkezés azért nem hinném, h annyira gáz lenne, tekintve, h erre vannak ösztönösen beprogramozva - ill. h bírják a napikig tartó élelem nélküliséget. A másik, h ne már h egy labi szédelegjen az éhségtől... én is egyszer eszem csak, este és kibírom addig, nehogy egy kutya ne tudja ezt megtenni)
Első vagyok.
Én is 18 éves korom óta napi 1 alkalommal eszem csak (este 6 körül) Ennek köszönhetően így 26 évesen gyomorfekélyem van. Nem a kutya miatt mondom, csak úgy általában.
De szerintem embernek/állatnak egyaránt jobb, ha nem terheli így le a gyomrát.
De a kutyák egyáltalán nem a napi kétszeri étkezésre lettek megteremtve, a gyomor és bélrendszerük másra lett kialakítva. Ettől függetlenül az életmódunkból adódóan én is kétszer etem őket, de csakis azért mert rettegek a gyomorcsavarodástól. Ha tudnám, h az sosem fordulhat velük elő, akkor simán csak 1x kapnának (ahogy vannak napok h csak 1x kapnak).
(ez nagyon off lenne így nem megyek bele, annyit mondok csak h ezt tudatosan csinálom, a világon több millió másik "társammal" egyetemben - harcosok étrendje - éveken keresztül működő dolog :o))
Én inkább nem leszek harcos, mint hogy még egyszer végig csináljam, amit tavaly a kórházban kellett. (hidd el, ezt nem lehet olyan tudatosan csinálni, hogy előbb-utóbb ne üssön vissza)
De azért sok sikert:)
A kutyák pedig ne legyenek harcosak:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!