Egy vizslának naponta mennyi húsra (disznó bőr, fül, láb, egész kacsa) van szüksége? Meg kell ezeket főzni? Emellett mit adjunk?
Disznóhúst nem adunk nyersen soha a kutyának, mindig csak főzve. Csöves csontokat (kacsa, pulyka, csirke) szintén nem, se nyersen se főve. A farháttal pl semmi gond nincs, csak nincs rajta hús, ergo nem sokat ér.
Viszont ezek mellé szükség van zöldségekre (pl főtt répa),mehet mellé rizs stb.
Viszont nagyon nehéz dolog főzni a kutyának, pont eltalálni miből mennyit, milyen tápanyagok azok amikre szüksége van. Úgyhogy én inkább egy jobb minőségű tápra szavazok.
Hát nem tom, felneveltünk már pár kutyát, mind jó minőségű tápot kapott, és gyönyörűek, egészségesek voltak idős korukban is, ízületi, bőr, szőrproblémák nélkül. Én a tápra esküszöm, de ez mindenkinek a saját döntése.
Mindig főzd meg a disznóhúst, mert csúnyán beteg lehet tőle. A hús mellé adhatsz kukoricát, reszelt répát, olajos magvakat stb., ha megeszi. Sok kutya viszont utálja. (És ha már itt tartunk, hacsak nem a kiskertedből kerül ki, azt se tudod, hogy a zöldségben mi van...)
Olvasd el az egész topikot, nagyon tanulságos. Mindkét táplálási módnak vannak előnyei és hátrányai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!