Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Olajban, vagy zsírban szoktál...

Olajban, vagy zsírban szoktál sütni?

Figyelt kérdés

Milyen olaj, Milyen zsír.

Tepsis sütés. Serpenyős sütés.

Mondjuk rántott húst, meg hasábltmiben.


2018. febr. 8. 17:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
26%
Kókuszolajban, de rántott húst meg hasábburgonyát pl pont nem sütök egyáltalán.
2018. febr. 8. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
51%

Amilyen halmazállapotban éppen van a kókuszzsírom, amit kókuszolajnak is neveznek... Télen kemény, nyáron puha vagy folyik.


Mást nem használok, kivéve, ha kapok házi kacsazsírt, az finom.

2018. febr. 8. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
47%

Napraforgó olajban sütök. Vénusz. Olíva olajat is használok.

Tepsis sütésnél is olaj és serpenyős sütésnél is olaj.

Rántott húst meg sült krumplit serpenyőben, bő, forró olajban sütöm, ahogyan azt kell.

Van kókuszzsírom is, de azt nagyon ritkán használom.

Zsírt egyáltalán nem használok.

Vajat is teszek egy két ételhez, sütésnél, főzésnél, használok.

Extra szűz olíva olajat is szeretem.

2018. febr. 8. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
61%
A férjem vegetáriánus, ezért olajban sütök, és amúgy csak ritkán. De rántott húst meg sült krumplit pont nem szoktam készíteni. Általában napraforgó olajat használok, olívaolajat csak salátákhoz és hasonló célra, sütni benne sosem.
2018. febr. 8. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
60%
Ahogy az étel kívánja. 60% étolaj, a többi olívaolaj és disznózsír.
2018. febr. 8. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
48%
Ukrán napraforgó olajban (2 l - 600 Ft)
2018. febr. 8. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
44%

Foldimogyoro, repce, vagy napraforgo olajban szoktam sutni, zsirt sosem hasznalok, az olajjal is csak csinjan. Olivat csak salatakhoz hasznalok, nekem a kokusz sajnos nem jott be, de a hajamra pakolasnak igen :D

Hasabot sosem sutok, hust is ritkan rantok. Szalmakrumplit szoktam mirelitet venni, sutolapon sutom a sutoben olaj nelkul.

2018. febr. 8. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
54%

Átszoktunk a mangalicazsírra, mióta több helyen olvastam, (külföldi oldalakon is) hogy az olajok nagy része miből készül.

A világon nincs annyi napraforgó, amennyi olaj fogy.

Ha olajat használok, az csak minőségi, sütésálló olasz olívaolaj, ezt használom fánkhoz, lángoshoz, halhoz, sült krumplihoz. Minden egyéb sütés-főzés csak mangalicazsírral.

2018. febr. 8. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
83%

Ez is ízlés dolga, mint minden más. Én például a rántott húst egyáltalán nem szeretem zsírban sütni, pedig ez most újra divat. Napraforgóolajat használok, mint a sültkrumplihoz is. Viszont pörköltet zsírban készíteni a legfinomabb. Vagyis a hagymát megpirítani rajta.

Kókusz zsírt még nem is kóstoltam. Le vagyok maradva. Valahogy sosem vonzott.

Nem vagyunk elhízva. :)

Tepsiben sült húsokat szintén zsírban sütöm.

2018. febr. 8. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:

Mikor mit.


- rántott húst, cordon bleu-t vajon

- hagymás krumplit, túrós galuskát zsíron

- rántottát, ilyesmit pár pár csepp olajon (vagy előtte sütök le szalonnát és annak a zsírján)

2018. febr. 8. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!