A bögrés mikrós süti miért keményedik meg rögtön?
Az enyém nem keményedik meg. A párom másnap eszi meg, sőt néha megmarad 3 napra, akkor azért már kicsit összeszárad.
Recepten is múlik, de azon is, hogy meddig süti az ember. A mikró könnyen kiszárítja az ételeket, bár egy sütit nehezen, mert abban rengeteg víz van és rengeteg is marad benne... De ha nagyon kicsi, sűrűbb és sokáig van bent, lehetnek ilyen gondok.
Köszönöm a válaszokat! Kisérletezek tovább.... megpróbálom több tejjel, kevesebb watton, rövidebb ideig... hátha megtalálom a tutit :)
Esetleg tudtok adni bevált receptet? (Tojásmentest)
Ez biztosan nem keményedik meg:
Hv:
4 csapott evőkanál liszt
4 csapott evőkanál holland kakaópor
2 csapott evőkanál kristálycukor
1 teáskanál sütőpor
1 db tojás
4 evőkanál tej
4 evőkanál olaj
Csipet só
Véletlenül elküldtem.
A hozzávalokat csomómentesre kevered, de nem szabad túl sokáig keverni.
2 db 2,5 dl-es bögrét vékonyan kiolajozol, a masszát egyenlően elosztod bennük.
A mikró maximum fokozatán 3 percig melegíted.
Amikor készen van kicsit meglazítod körben a szélét kistányérra borítod, de nem veszed le a börét,hanem egy-két percig lefedve pihenteted.
Jó étvágyat hozzá.
Köszönöm, ki fogom próbálni.
A 4 ek. kakaó kicsit soknak tűnik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!