A nosalty-s karácsonyi rögtön puha mézeskalács recept bevált valakinek? Tapasztalatok ezzel kapcsolatba?
Ezt szoktam sütni és tényleg mindjárt finom:
Mézespuszedli
1 kg liszt (lehet fele rozsliszt is)
0,5 kg méz olvasztva
30 dk cukor
4 db tojássárgája
20 dk puha margarin vagy vaj
2 dk szalalkáli és 1 tk szódabikarbóna kevés tejben feloldva.
1-2 tk mézeskaláscsfüszer
Az egészet összegyúrni, két-három napra hutobe tenni.
Kb.fél centire kinyújtani és 200 fokon 8-10 percig sütni.(Ne tovább, mert keseru lesz.) Ne zavarjon,hogy a teteje még egészen puha,ha kihül,megszilárdul.
Ha kész,porcukorral megszórni,vagy cukormázzal bevonni.
Ez alapján készítettem életemben először. Ritkán sütök sütit, nins nagy gyakorlatom, a sütőm is régi, hátul nagyon éget. Szóval, elsőre nagyon jól sikerült, egyből puha, később is finom.
Másodszorra viszont kemény volt, még egy fél év múlva is. Nem tudom mi történhetett. :-(
Valakinek ötlet, mit ronthattam el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!