Mondanátok olyan mézeskalács receptet ami nektek nagyon bevált?
Sokszor ajánlottam már ezt másoknak, mert remekül bevált:
Először "normálisan" csináltam, aztán rizsliszttel. Ez utóbbi kicsit más, "darásabb" lesz a tészta (ez a rizsliszt jellegzetessége) és hangyányit törékenyebb, de még mindig szaggatható és ugyanolyan finom ízű, mint az eredeti.
Sőt, darált olajos magvakkal is összehoztam egy verziót, csak az már nem olyan, hiába finom. Inkább grillázsszerű ;) és törékeny is. Idén maglisztekkel is próbálkozom.
Viszont a méz-cukor-vaj összeolvasztása az elején brilliáns, egy browniemban is az van és nagyon finom az is.
Egy cukrász ismerősömtől tanultam ezt a receptet, ennél finomabb mézeskalácsot még soha nem ettem.
Tökéletes az állaga és nagyon sokáig eláll és puha marad.
42 dkg liszt
20dkg porcukor
1 csomag sütőpor
2 egész tojás
18dkg vaj vagy margarin
1 citrom reszelt héja
6 evőkanál méz
és persze mézeskalácsfűszer ízlés szerint
Miután összegyúrtad a hozzávalókat hagyd állni a tésztár legalább fél napig, vagy egész éjszakára, majd lehet szaggatni és közepes lángon barnulásig sütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!