Jól bevált, hamar megpuhuló és egyszerű mézeskalács recept?
Már sütöttem egy adagot, de az nem fog megpuhulni...
Lehet a sütést rontottam el, hány fokon kell?
Mézeskalács .
Hozzávalók
15dkg ráma
3 evő kanál méz
1db tojás
1 zacskó mézes kalács fűszerkeverék
15dkg kristálycukor
Ezeket, habosra keverjük.
50 dkg liszt
1teás kanál szódabikarbóna
1csipet só
Ezt összegyúrjuk, majd hozzá adjuk a habos krémhez
Majd 2dl tejszínt teszünk hozzá. Tésztává gyúrjuk.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Nagyon vékonyra kell nyújtani.
Ebből a tésztából linzert is lehet csinálni, és mézes kalács házat.
Másnap ki sütjük: A sütésnél arra kell figyelni ,hogy még puha legyen a asüti teteje :és így kivenni a sütőböl : mert améztől még tovább szárad . 170C -on 10-12perc.
A sütés napján lehet enni, mert puha lesz.
Nagyon szépen köszönöm!
Ezt akkor kipróbálom.
Rendben!
Jövő hétvégén fogom megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!