Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jól bevált, hamar megpuhuló...

Jól bevált, hamar megpuhuló és egyszerű mézeskalács recept?

Figyelt kérdés

Már sütöttem egy adagot, de az nem fog megpuhulni...

Lehet a sütést rontottam el, hány fokon kell?


2013. dec. 12. 13:15
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Mézeskalács .


Hozzávalók

15dkg ráma

3 evő kanál méz

1db tojás

1 zacskó mézes kalács fűszerkeverék

15dkg kristálycukor


Ezeket, habosra keverjük.


50 dkg liszt

1teás kanál szódabikarbóna

1csipet só

Ezt összegyúrjuk, majd hozzá adjuk a habos krémhez

Majd 2dl tejszínt teszünk hozzá. Tésztává gyúrjuk.

Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Nagyon vékonyra kell nyújtani.

Ebből a tésztából linzert is lehet csinálni, és mézes kalács házat.

Másnap ki sütjük: A sütésnél arra kell figyelni ,hogy még puha legyen a asüti teteje :és így kivenni a sütőböl : mert améztől még tovább szárad . 170C -on 10-12perc.

A sütés napján lehet enni, mert puha lesz.

2013. dec. 12. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm!

Ezt akkor kipróbálom.

2013. dec. 12. 13:22
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Majd írd meg ,hogy milyen lett.
2013. dec. 12. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Rendben!

Jövő hétvégén fogom megcsinálni.

2013. dec. 12. 13:52
 5/5 anonim ***** válasza:
Nosalty-n ---rögtön puha mézeskalács---így keresd, én csak ezt sütöm, kitűnő recept
2013. dec. 13. 00:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!