Tudna írni valaki már jól bevált mézeskalács receptet?
mézeskalács sokféle van. A recept attól függ mire szeretnéd
használni. Ha azonnal enni, akkor más, ha karácsonyfa függesztéknek, figuráknak, akkor is más, puszedlinek más..
melyik kell?
Mézeskalács
Hozzávalók
15dkg ráma
3 evő kanál méz
1db tojás
1 zacskó mézes kalács fűszerkeverék
15dkg kristálycukor
Ezeket, habosra keverjük.
50 dkg liszt
1teás kanál szódabikarbóna
1csipet só
Ezt összegyúrjuk, majd hozzá adjuk a habos krémhez
Majd 2dl tejszínt teszünk hozzá. Tésztává gyúrjuk.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Nagyon vékonyra kell nyújtani.
Ebből a tésztából linzert is lehet csinálni, és mézes kalács házat.
Másnap ki sütjük:
A sütés napján lehet enni, mert puha lesz.
Arra vigyázz ,hogy még akkor vedd ki a sütőböl amikor már nem nyers ,de kicsit még puha a teteje . mert ha már a teteje is száraz ,és utána veszed ki még ,száradni ,fog és akkor nagyon betud keményedni .. Ne aggodj nem marad nyers ,mert a benne lévő méz ilyenkor még pont annyira ég ,hogy nem marad nyers.
Díszíteni a boltban kapható színes, dekor tollakkal szoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!