Nagyon finom, bevált muffin KARÁCSONYI recept?
Páromnak szeretnék karácsonyra muffin-t csinálni, a papír is karácsonyis a díszlet is meglesz csak egy jó recept kéne, Lehetőleg vmi pudingos- mézeskalácsos fahéjas ízekre gondoltam. :)
Köszönöm
szia! én rengeteg muffint sütök, mindig ugyanazzal az alaptésztával, amit sok-sok receptből hoztam össze, mire rátaláltam a sajátomra.
majd a végén írom, hogy nekem mitől lesz karácsonyi.
tészta: bögre, ami 2,5 decis.
2 bögre liszt, másfél bögre cukor, 2 tojás, 1 deci olaj, egy bögre tejföl/joghurt,akár gyümis is-kefír-de ezek kombinációja is lehet, a lényeg, hogy egy bögrényi.egy csomag sütőpor.
cukor-tojás-tejföl-olaj jól kikekeverjük, utána a sütőporos liszt. ebbe mehet bármi, amit szeretünk, a létező összes gyömölcs apróra vágva, csokidarabok, dió,manduladarabok, mazsola, aszalt gyümölcsök, fahéj, cirtomhéj,narancshéj reszelve.... szóval sokféle finomság.
A karácsonyit ugyanezzel az alaptésztával úgy készítem, hogy veszek 3 színű (piros,sárga,zöld)apró kockás cukrozott papaját, 5-5 deka elég mindegyikből.
a tésztába teszek két ek. mézet, és mézecskalács fűszerkeveréket is kb egy evőkanállal.narancshéj is kell ilyenkor.
én ezeket mind összekeverem és mehet a formába. ha megsült a végén egy kis kókuszreszelékkel szórom meg.(hóimitáció)
pudingosan is lehet, kevés tésztát teszel a kapszliba rá egy kiskanál pudingot, arra szines papayát, és végül befedni egy kanál tésztával.persze ilyenkor a papayát nem keverjük bele a tésztába, a többit igen.
jó kísérletezést :)
muffin alaptésztába dobálsz narancs/mandarin héjat +diót + áfonyát és kész
vagy mézeskalács fűszereket és mandulát
raksz rá egy szép karácsonyi cukormázas díszítést és kész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!