Írtok nekem bevált muffin receptet?
Eddig kétszer, nem valami ízletesre sikerült amit megsütöttem. Csak olyat ami bevált...
Írhattok többet is. Előre köszi!
Ma is sütöttem egy adaggal.
20 deka cukor/liszt/margarin
1 csomag vaníliáscukor
1 csomag sütőpor
4 db tojás
6 evőkanál tej
A cukrot a tojás sárgájával és a margarinnal (ezt egy picit olvaszd fel, úgy könnyebb) és a cukorral habosra keverjük. Belekeverjük a lisztet és a sütőport, a tejet. Felverjük a tojás fehérjét és hozzákeverjük a masszához.
Innentől kezdve azzal ízesíted amivel akarod. Én ezekkel szoktam: mogyoróval, csokival, fahéjjal, gyümölcsökkel, kakaóval, szegfűszeggel, mézzel.
Jó étvágyat! =o)
elsőnek..
Tetszik a recepted..
De hogyan tovább?? A felvert habot hozzá kell adni a masszához,és hány percre és hány fokon kell sütni?? A mogyorót,csokit gyümölcsöt bele teszem vagy a tetejére??
(bocsi a hülye kérdésekért,de gondolom a kérdezőt is érdekelné..)
Köszönöm! =o)
Aham, jogos a kérdés! =o)
Én az "ízeket" bele szoktam keverni és úgy adagolom a kis kosárkákba. Azt hogy hány fokon nem tudom megmondani, mert olyan csoda egy sütőm van ami az első adagot szépen takarékon megsüti 15-20 perc alatt, a másodikat meg megégeti ugyanúgy, úgyhogy akkor lejjebb szoktam venni. De hogy mennyire, azt ne kérdezd! =o)
Tűpróbával szoktam nézni, hogy jó-e.
Ha csokit rakok bele, akkor kis kockákra vágom össze. Ha fahéjat akkor simán belekeverem, ha gyümit akkor is kockázom és belekeverem, viszont szoktam a tetejét is díszíteni, de azt már főzött vagy olvasztott csokival, kókusszal.
Nem érdemes a sütés előtt díszt rárakni, mert belesüllyed sülés közben.
Nyugodtan kérdezz, ha van még valami! =o)
22:43-as vagyok,na erre gondoltam,tök könnyű megcsinálni!
Banános mogyorókrémes!!!!!!!!
Ma is azt ettünk...
Csam-csam...
Nosalty-n megtalálod a receptet
Köszönöm első, és többieknek is! =)
Még írhattok! =D
szia!nekem van egy nagyon finom csokis muffin receptem.nem tudom meg fogod e csinálni mert sokat írtak előttem is de tényleg nagyon finom:D
úgy volt hogy még régen az egyik barátnőmmel kerestünk a netek csokis muffin recepteket és találtunk egy normálisat amit utána megcsináltunk
finom lett de utána alakítottam még rajta
íme:
15 dkg étcsoki
10 dkg vaj( megolvasztani)
10 dkg cukor
1 csom.vaníliás cukor
1 evőkanál keserű kakaó
3 egész tojás
1 evőkanál nutella (elhagyható ha épp nincs otthon)
10 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál méz(ez fontos, ettől nagyon finom íze lesz)
a hozzávalókat egymás után adagoljuk
először:tojás,cukor,vaj,méz,nutella=nagyon jól kikeverni
utána:liszt,sötőpor,kakaó keverék
végül:a darabokra tört csoki
20-25 percig sütni
190 fokon
sokszor sütöttem már
ha esetleg kipróbálod priviben megírod milyen lett?:)köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!