Bevált muffin recept? Valamelyik nap írtam ki kérdést, hogy miért esett össze a muffinom? Igért valaki jó receptet, de a mai napig sem kaptam meg. Kár.
Akkor én küldek neked helyette.:-)
Nem tudom, hogy milyen ízűt akarsz, ezért küldök többet, és csak olyanokat, amike nekem beválltak. Szép magasak lettek és finomak.:-)
Vanília pudingos muffin
15 dkg margarin
17 dkg cukor
3 tojás
15 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
a töltelék:
2, 5 dl tej
fél csomag vaníliás pudingpor
1-2 evőkanál cukor
A pudingot megfőzőm, hagyom kihűlni. A vajat a cukorral felhabosítom, utána egyenként mennek bele a tojások. A lisztet, sütőport, a vaníliás cukrot összekeverem, beleszórom a vajas cuccba, majd gyorsan összekeverem az egészet. A muffin sütőt vajazom és lisztezem .A muffin formákba egy-egy evőkanál masszát teszek, csinálok egy kis mélyedést a tésztába, rá egy kanál pudingot, majd befedem a maradék tésztával. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm.
Csudafinom, piskóta jellegű tészta, vanília pudinggal.
Csodás csokis túrós muffin:
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 2 tk sütőpor, fél tk szódabikarbóna, 4 evőkanál kakaó (én mindig holland kakaót használok), 1 tojás, 15 dkg barnacukor, 1 dl olaj, 3 dl kefír
a töltelékhez: 20 dkg túró 5 dkg cukor, 1 csg vaníliás cukor, fél citrom leve és a héja.
Elkészítés: a töltelékhez valókat jól kikeverjük. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaót összekeverjük, másik tálban a tojást a cukorral, az olajjal és a kefírrel. A száraz hozzávalókat összekeverjük a nedvessel és a muffinsütő mélyedéseibe kanalazzunk annyit, hogy kb harmadáig legyen. A mlyedésekbe osszuk el a túrós tölteléket, majd vonjuk be a maradék tésztával. Előmelegített sütőben, kb 160 fokon, légkeverésesen sütjük kb. 25 percet (tűpróba). Amikor kihűlt kiszedjük a formából és tetejét csokival bevonjuk, majd bármivel díszíthetjük. Én cukorgyönygöket szórtam rá.
Isteni finom, nagyon könnyű tésztájú sütemény lett.
Még jönnek, csak lassan megy a gépelés.:-)
Szőlős muffin:
Hozzávalók: 25 dkg szőlő, 2 teáskanál sütőpor, 2 bögre liszt ( 2 dl volt a bögre), 1 tojás, 2 teáaskanál szódabikarbóna, 1 bögre barna cukor, 1/2 bögre olaj, 1 bögre joghurt, fél bögre must, porcukor a szóráshoz.
Elkészítés: egyik edényben összekeverem a lisztet, sütőport és a szódabikarbónát. Egy másik edényben habosra keverem a tojásokat, a cukrot, az olajat, a mustot és a joghurtot, majd ebbe belekeverem a lisztes keveréket és a végén a szőlőszemeket. A sütőt előmelegítem 160 fokra, légkeverésesre. A muffintepsi (nekem szilikonos van, így nem kell kikenni és papír bele) mélyedéseit megtöltöm a tésztával 3/4 részben. Majd kb. 30 percig, tűpróbáig sütöm. Amikor kihűlt porcukorral szórom meg a tetejét.
Nagyon finom, jó étvágyat hozzá!
Diós, csokis muffin:
Hozzávalók: 1 kefír, 4 tojás, 20 dkg cukor, 30 dkg liszt, 1 sütőpor, kb 4 marék dió, 4-5 ek kakaó, 4-5 ek lekvár.
Elkészítés: először a folyékony hozzávalókat keverjük össze, majd a sütőpor-kakaó-liszt keverékét beleforgatjuk. Formákba öntjük és kb 15-20 perc alatt 180 fokos sütőben sütjük.
-én 160 fokon, légkeveréssel sütöttem, tetejét fehér csokival kentem meg és marcipán virágokkal megszórtam.
- kis pohár kefírt használtam
Nagyon finom, jó étvágyat hozzá!
Karamellával töltött csokis muffin:
Hozzávalók: 25 dkg liszt, fél csg sütőpor, 1 kiskanál szódabikarbóna, 4 evőkanál csokilencse, 6 db tejkaramellás cukor, 2 tojás, 10 dkg cukor, 1 csg vaníliás cukor, 1 dl olaj, 2 dl tejföl, 20 dkg barack befőtt.
Elkészítés: a lisztet elkeverjük a csokilencsével, a sütőporral, a szódabikarbónával. Az öszíbarack befőttet felkockázzuk. A tojásokat jól kikeverjük a cukorral, majd mehet bele a tejföl és az olaj. Jól kikeverjük, majd a lisztet is hozzákeverjük és a végén a befőttet is hozzátesszük. A kivajazott muffinformák mélyedéseibe teszünk egy kanál tésztát, majd egy fél tejkaramellás cukrot nyomunk bele és betakarjuk a maradék tésztával, de csak 3/4-ig, mert szépen megnőnek. Előmelegített sütőbe tesszük és kb. 160 fokon légkeveréses sütőben sütjük 20-25 percig.
Nagyon finom, jó étvágyat hozzá!
Mars csokis, csokoládés muffin:
Hozzávalók: 20 dkg keserű csokoládé(gőz fölött megolvasztva), 2 db Mars csoki szelet, 20 dkg vaj, 4 tojás, 14 dkg cukor, 6 dkg darált mandula, 5 dkg liszt, 1 kávéskanál rum, 1 csg marcipán ízű decor cukormáz, kevés pörkölt őrölt mogyoró.
Elkészítés: gőz fölött felolvasztjuk a csokit, majd belekeverjük a vajat. Közben a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a csokoládás vajat , a darált mandulát, a lisztet, a rumot. Végül keményre felverjük a tojások fehérjét és óvatosan azt is a masszába keverjük. A mars csoki szeletet 6-6 db-ra vágjuk. A muffinsütő aljába teszünk egy kanál masszát, mehet bele egy kocka csoki és a maradék tésztával betakarjuk. Előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. Tetejét kihűlés után bevonjuk a cukormázzal és megszórjuk a pörkölt őrölt mogyoróval.
Nagyon finom, belül krémes sütemény lesz belőle!
Karácsonyi muffin:
Hozzávalók: 20 dkg aszalt sárgabarack, 5 dkg mazsola, 5 cl sütőrum, 12,5 dkg vaj, 10 dkg cukor, 25 dkg liszt, fél csomag sütőpor, fél mokkáskanál őrölt fahéj, fél mokkáskanál mézeskalács-fűszerkeverék, 2 tojás, 2 evőkanál méz, 0,5 dl tej.
Elkészítés: Az aszalt barackot és a mazsolát apró darabokra vágjuk,és összekeverjük a rummal.A cukrot összekeverjük a liszttel,a sütőporral,a fahéjjal és a mézeskalács-fűszerkeverékkel.Hozzáadjuk a darabolt barackot és a mazsolát.A tojást habosra keverjük,hozzáadjuk a vajat,a mézet és a tejet.Óvatosan a lisztes keverékhez adjuk.A tésztát a formákba töltjük és megsütjük kb. 20 perc. Tanácsok: Ha túl folyékony a massza,keverjünk hozzá még egy kis lisztet.
Nagyon finom, jóétvágyat hozzá!
Sacher muffin:
Hozzávalók: 10 dkg étcsoki, 10 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 tojás, 10 dkg cukor, 10 dkg baracklekvár, fehér csoki a tetejére.
Elkészítés: A lisztet összekeverjük a sütőporral. Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd beledolgozzuk a lekvárt is. A csokoládét a vajjal együtt megolvasztjuk, majd apránként a tojásos masszába keverjük. Ezután beledogozzuk a lisztet is. A muffinformákat 3/4-ig töltjük, és 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.Tetejét olvasztott fehércsokival vonjuk be.
Jóétvágyat hozzá!
Tejberizses-baracklekváros muffin:
Hozzávalók: 2 tojás, 0,8 dl olaj, 15 dkg cukor, 1 csg vaníliás cukor, 10 dkg rizs, 4 dl tej, 0,6 dl tejszín, 1 kiskanál fahéj, fél csg sütőpor,25 dkg liszt, baracklekvár.
Elkészítés: a riszből tejberizst főzök, majd a lisztet összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal, majd egy másik edényben a tojásokat kikeverjük a cukorral és az olajjal, azután mehet bele a tejszín. Ehhez keverjük hozzá a lisztes keveréket és jól összekeverjük. Ha nem szilikonos a muffin formánk, akkor kivajazzuk és negyedéig töltjük a tésztával, majd teszünk mindegyikre egy kiskanál lekvárt és tésztával takarjuk be. 20-25 percig sütjük előmelegített sütőben, majd ha kihűlt porcukorral szórjuk meg.
Jóétvágyat hozzá!
Karamellás muffin:
Hozzávalók: 8 dkg mogyorókrém, 25 dkg liszt, 5 dkg őrölt mogyoró, fél csg sütőpor, egy káváskanál szódabikarbóna, 1 tojás, 8 dkg cukor, 0,6 dl olaj, 15 dkg tejföl, 1,5 dl kefír, pár szem tejkaramella.
Elkészítés: A lisztet összekeverjük az őrölt mogyoróval, a sütőporral és a szódabikarbónával. Egy másik tálban a tojást a cikorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mogyorókrémet, a tejfölt, az olajat, a kefírt és a lisztes keveréket. A tészta felét a muffinsütő mélyedéseibe kanalazzuk, arra karamellás cukorka darabokat teszünk és a tészta másik felével betakarjuk. Előmelegített sütőben 160 fokon (légkeveréses) kb. 25 percig sütjük. A kihűlt muffinokat csokival bevonhatjuk, de anélkül is nagyon finom.
Jóétvágyat hozzá!
Részeges, barackos muffin:
Hozzávalók: 3 db őszaibarack, 30 dkg liszt, fél csg sütőpor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 tojás, 15 dkg barna cukor, 1 dl olaj, 2 dl joghurt, 2 evőkanál whisky, 3 dkg csokilencse.
Elkészítés: az őszibarackot meghámozzuk és apró kockára vágjuk. A tojást, a cukrot, az olajat, a whiskyt és a joghurtot kikeverjük, majd a sütőporos és szódabikarbónás, csokilencsés, fahéjas lisztet hozzákevejük, végül a barackot is finoman belekeverjük. A muffinformákba töltjük és előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
Nagyon fonom, jóétvágyat hozzá!
Likőrös, mandulás muffin:
Hozzávalók:30 dkg liszt, fél csg sütőpor, 5 dkg csokidara, 5 dkg darált mandula, 10 dkg margarin, 3 tojás, 20 dkg cukor, 1,5 dl likőr, 3 dl joghurt.
Elkészítés: a mandulát a liszttel, a csokidarával és a sütőporral elkeverjük. Majd az olvasztott vajat kikeverjük a cukorral, a tojással, majd a likőrrel és a joghurttal. Végül belekeverjük a száraz hozzávalókat és elkeverjük. A tésztát a muffinformákba töltjük és előmelegített sütöben kb 20 percig sütjük.
Nagyon finom, jóétvágyat hozzá!
Fahéjas, diós muffin:
Hozzávalók: 2 dl-es bögrét vettem adagoló mércének: 3/4 csésze margarin, 3/4 csésze cukor, 1 csg vaníliás cukor, 2 tojás, 1 s 3/4 pohár liszt, 2 kávéskanál sütőpor, 2 kávéskanál szódabikarbóna,1 csésze tejföl, töltelék: 10 dkg durvára aprított dió, 2 kávéskanál őrölt fahéj, fél csésze kristálycukor.
Elkészítés: A cukrot vajjal habosra keverjük, majd bele a tojás, a tejföl, a vaníliás cukor. Belekeverjük a szódabikarbónával és sütőporral elkevert lisztet. Közben összekeverjük a töltelékhez a diót, a cukrot és a fahéjat. A muffinsütőt kivajazzuk és féli töltjük a tésztával, ráteszünk egy evőkanál diós, fahéjas cukrot és betakarjuk a maradék tésztával. A tetejére szórunk a töltelékből egy kis kanállal. Előmelegített sütőbe tesszük és kb. 25 percig sütjük.
Rendkívül finom lett a fahéjas cukros diótól.
Epres muffin:
Hozzávalók: egy bögre finomliszt,3/4 bögre cukor, 10 dkg vaj, 1 bögre apróra vágott eper, 3 tojás, fél zacskó sütőpor, vaniliás cukor papírkapszli a sütéshez.
Elkészítés: A cukrot, a vanilincukrot és a lágy vajat alaposan keverjük el. Adjuk hozzá a tojásokat és dolgozzuk ezzel is össze. A legjobb, ha kézi habverővel dolgozunk. A masszához adagoljuk hozzá a lisztet és a sütőport két részletben. Forgassuk bele az epret. A süteménymasszát adagoljuk a muffinsütőbe. Ne töltsük meg őket teljesen, csak háromnegyedig. kb 20 percig süssük közepes lángon.
Jóétvágyat hozzá!
Tiramisu muffin:
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 0,5 tasak sütőpor, 2 tojássárgája, 10 dkg porcukor, 10 dkg vaj ,1 dl erős feketekávé, 1 dl tej.A krémhez: 25 dkg mascarpone, fél doboz tiramisu krémpor. Tetejére kakaó, porcukor.
Elkészítés: A lisztet összeszitáljuk a sütőporral. A porcukrot, a tojássárgájával, az olvasztott vajjal, a kávéval és a tejjel jól elkeverjük, majd a sütőporos lisztet is hozzákeverjük.. A muffinformákat vékonyan kivajazzuk, és a masszával háromnegyedig megtöltjük. 180 fokra előmelegített sütőben mesütjük. Időközben a tiramisu port a dobozon lévő utasítás alapján elkészítjük, majd a krémsajttal habosra keverjük és a kisült, kihűlt, félbevágott süteményekbe töltjük. Kakós porcukrot szitálunk rá.
Jóétvágyat hozzá!
Nutellás muffin:
Hozzávalók: 25 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 15 dkg cukor, 15 dkg margarin, 2 tojás, 2 dl natúr joghurt, nutella, fél tábla tortabevonó, 1 evőkanál olaj.
Elkészítés: A sütőport belekeverjük a lisztbe, majd külön kikeverjük a margarint a cukorral és a tojással és egy kevés joghurttal, végül a kettőt összekeverjük. Könnyedén kanalazható, de nem folyós masszát kell kapnunk. Egy muffinsütő 12 mélyedését kibéleljük muffinpapírral, egy-egy evőkanállal teszünk mindegyikbe a masszából. Erre jön egy-egy kávéskanál nutella. A maradék tésztát kikeverjük a maradék joghurttal és rákanalazzuk a nutella tetejére. Előmelegített sütőben sütjük. A tortabevonót víz fölött megolvasztjuk, az olajjal kikeverjük és bevonjuk vele a kész sütemények tetejét. Dióval díszíthetjük.
Nagyon finom, jóétvágyat hozzá!
Na egyzser ennyi, ha még kell, írj és szívesen küldök. Bocsánat, hogy két részletben ment.
Jó sütést kívánok. :-)
Nagyon szuper.
Köszönöm.ezek mind bevált receptek??
Az elsönek:
Az interneten kerestem csokis muffin receptet,és sajnos nem lett jó. :(
Azért írtam ide.
Kókuszos muffin
12 dkg vaj
25 dkg cukor
2 tojás
10 dkg kókuszreszelék
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 evőkanál kókuszaroma
1 dl tej
Elkészítés
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kókuszreszelékkel. Egy másik edénybe először kimérjük a vajat (néhány másodpercre betesszük a mikróba, hogy megpuhuljon egy kicsit), hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, és habosra kikeverjük. Majd hozzáadjuk a lisztes keveréket (kis adagokban). Végül belekeverjük az aromát és a tejet.
Az előkészített formákban a tésztát kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!