SOS! Olyan bevált mézeskalács recepteket szeretnék, ami rögtön fogyasztható és nem kell napokig várni hogy megpuhuljon?
Kicsi Emma mézeskalácsa
(Szép is és puha is, a mamám receptje, közirigységnek örvend.)
Hozzávalók:
25 dkg méz,
10 dkg margarin,
20 dkg cukor,
1 egész tojás és egy sárgája,
1 teáskanál őrölt fahéj,
egy tk. őrölt szegfűszeg,
1 tk. reszelt citromhéj,
1 tk. szódabikarbóna,
fél kg liszt.
A mázhoz: egy tojásfehérje, 25 dkg porcukor.
Megmelegíted a mézet (lábosban lángon vagy mikróban), elolvasztod benne a margarint. Majd hozzáadod az összes többi hozzávalót, és géppel alaposan összekevered, gyúrod. Hűtőben pihentesd! Másnap nyújtsd ki, szaggasd ki mindenféle karácsonyi formákkal, mint amilyeneket itt a képen is látsz. A kiszaggatott pogácsákat kend meg egy tojássárgája és egy evőkanál tej keverékével (attól szép fényes lesz a teteje). Tedd sütőpapírra, süsd szép pirosra. Ha kihűlt, tojásfehérjéből és porcukorból kevert jó sűrű, de nem csomós (!) mázzal díszítsd. Ha nincs erre való spricnid, akkor nagyobb injekciós fecskendővel, vagy kilyukasztott nejlonzacskóval is lehet csurgatni a mázat. Természetesen nyomhatsz a mázba mandulát, diót, akár színes cukrokat is.
minden évben ezt sütöm, nagyon finom
reszelni szoktam bele egy narancs héját és a fűszereket 1 ek mézeskalács fűszerkeverékkel helyettesítem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!