Miért és mennyit kell a mézeskalács tésztát pihentetni? Van valakinek bevált receptje, amit megosztana?
Rengeteg receptet próbáltam már. Az egyik puha, de nagyon feljön, inkább puszedli, mint díszíthető mézeskalács, a tavalyi gyönyörű lett és jó illatú, nem deformálódott, jól díszíthető volt, de kőkemény. Jól záródó dobozban tároltam és az almát is mellé tettem, ahogy a nagymamám tanácsolta, hogy puhuljanak...
Most találtam egy receptet, amiben azt írják, hogy a puhaság titka, hogy ne pihentessem a tésztát... De eddig mindenhol azt olvastam, hogy a titka éppen a pihentetés...
Nektek mik a tapasztalataitok?
én eddig mindig e szerint a videó szerint csináltam, és mindig puha és díszíthető volt, nem is jött fel olyan nagyon
https://www.youtube.com/watch?v=-faiz2yAZW4
általában 2-3 órát szoktam pihentetni, azért kell, hogy megdermedjen a hűtőben, és könnyen nyújtható, formázható legyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!