Jól bevált mézeskalács recept?
Figyelt kérdés
Először fogok sütni mézeskalácsot,de rengeteg féle receptet találtam neten,nem tudom melyiket érdemesebb megcsinálni.Érdekelne,hogy ki hogy szokta csinálni,puha-e,kemény-e,mennyi hozzávaló kell,kb mennyi idő az elkészítés stb.Receptet és elkészítési útmutatót is kérek szépen!:)Illetve az is érdekelne,hogy a díszítő kence tojásfehérje+porcukor kombináció-t sütés után ha rákenem(mert eddig így láttam a recepteknél..),akkor nem lesz-e bajunk a nyers tojástól? Előre is köszönöm a válaszokat!2013. dec. 2. 22:20
1/3 anonim válasza:
Nemrég írtam egy hasonló kérdésre, most csak a linket adom, a körítést a fűszerek egyszerűsítéséről nem:
Nekem ez nagyon bejött, finom és tényleg puha :)
Kencézni nem szoktam, de én simán eszem nyers tojást bármikor. Ami persze nem jelent semmit.
2/3 anonim válasza:
3/3 anonim válasza:
Vagy : 1 kg liszt, 3 kk szódabikarbóna, 1 ek mézessütemény fűszerkeverék, 30 dkg porcukor--ezt összekevered, belemorzsolsz 30 dkg rámát, középre kis mélyedésbe beleöntessz 2,5 dl mézet és 3 egész tojást--ezeket kicsit összekutyulod a kezeddel, és az egészet összegyúrod. Ha kicsit puha,pici liszttel még gyúrod, vagy beteszed hűtőbe picit. (a hűtő kihagyható egyébként ennél a mézesnél) Nem kell bekenni sütés előtt tojással, 180 fokon sül.Ha kiveszed a sütőből, és felvert egész tojással bekened vékonyan, az a forró sütire szépen rásül még és szép fényes lesz tőle. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!