Milyen és mennyi olajat használsz el egy héten?
Én meg azért, mert a "maszek" hentesem mangalicát tart és dolgoz fel a vevőinek. Hetente süti ki a friss zsírt, így még betankolni sem kell belőle, mert bármikor vehetek tőle.
Teszek a marketingre, úgy és azzal főzök, amit szeretünk.
Kedves L.. István talán nem kellene kötekedni mindenkivel!
12 vagyok. 13, válaszolóval tökéletesen ehyetértek. Nekem is megvan, hogy kitől veszem. Szerintem pl a rántott hús is finomabb, ha nem olajban, hanem házi mangalicazsírban sütöm.
Viszont István hozzászólását nem vettem kötekedésnek. Neki ez a véleménye, elfogadom.
Igazad van, lehet más véleménye mindenkinek. De már nem az első beszólása...Ráadásul hasznavehetetlen hozzászólása is van, olvasd el a fasírt stabilizálásához adott kommentjét. De ide írom röviden, mert egy szóval szólt hozzá, hogy "zsírral ".
Ezt minden épeszű ember komolytalannak tartja.
Na mindegy, nem róla kell szólnia a mai napnak :)))
Ritkán sütök-főzök, mert mindig felpakolnak a szülők kajával. De ha főzök, akkor napraforgó olajjal, de akkor se sokkal, csak ha esetleg valamihez bő olaj kell kisütni. Legyen mondjuk 2-3 dl egy hónapban.
+ kókuszzsírt is használok. Hetente fél decit. De azt a hajamra pakolásnak. :)
Változó, hogy mennyit, de mindig kókuszzsírt használok. Nem is jutok jóféle állati zsírhoz, de túl közel is állok a vegasághoz ahhoz, hogy felmerüljön bennem eme opció. De elismerem, hogy egy jó kis állati zsír finom, míg a kókuszzsírnak közel semmi íze nincs (persze ezen lehet változhatni, a krumplis-hagymás fritőzzsír egészen más).
Egy időben, amikor még kövérebb voltam, bár már fogytam, heti közel 1 kiló kókuszzsír ment el kettőnkre, most, hogy kevesebb zsír fér a szálkásításomba s amúgyis jobban fókuszálok a rejtett zsírokra, jóval kevesebb. Talán 20-30 dkg? Erősen függ attól, hogy épp mit főzünk, de zsír azért mindig kell valamicske. Jobbára én főzök és sütök, ezért van az, hogy az én zsírcsökkentésem ilyen erősen kihat a háztartás zsírfogyasztására.
Zsír/olaj, mikor mi, de keveset, a főzéshez mondjuk:
- 2-3 ek/étel
- tojáshoz a bacont sütöm elé, és abból annyi zsír bőven sül ki
- nagyobb mennyiség a fánkhoz vagy lángoshoz megy el
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!