Milyen és mennyi olajat használsz el egy héten?
Hidegen sajtolt napraforgó olajat használok.
Ilyenkor télen 1 liter 3-4 hónapig is elég.
Nyáron nagyon szeretjük a rántott zöldségeket,ezért az olajsütőben elég sok olajat elhasználok, ha lehet aķkor fritőzolajat, vagy pálmaolajat veszek,mert nem ég meg olyan hamar.
A húsokat zsírral készítem. Főzéshez kacsa vagy libazsírt használok.
Salátákhoz olívaolajat,
Változó. Ha véletlenül olajban sült ételt készítünk (havi egy-két alkalom), akkor nyilván az emeli a statisztikát, mert egy litert beleöntök a sütőedénybe. :D De egy ilyen adag olajban általában kétszer vagy háromszor sütünk, attól függ, mennyire ég meg.
Ha adott héten nincs ilyen étel, akkor legfeljebb egy-két decit. Ha húst pácolok, meg pirítok elő, vagy hagymát dinsztelek, akkor azt mindig picike olajon teszem. (Csirkemellet nagy ritkán margarinon sütöm fehéredésig.)
Zsírt nem szeretem sütéshez.
Első mi a fenéért lett lenyomva?
Én szinte semennyit. Ha mégis, akkor repcét szoktam, vagy olivát. Kókuszzsírt is. Egyetlen oka van, az hogy most ki van nevezve egészségesnek. Holnap meg ez lesz a főbűnös.
Általában sertészsírt használok, s nem érdekel, ha nem illik bele a táplálkozáskutató szakemberek lelki világába.
Néha margarinra is sor kerül. Vajat soha. Ennek egyetlen oka, hogy ami vajat kapni lehet nálunk, az nagyon drága, s nem is sütéshez-főzéshez való.
Magyaros ételhez nem is illik. Fogyasztottam külföldön vajban készült ételt, s jó. Csak nem a magyar ízeket kell keresni.
Olajat csak halsütéshez használok, persze fogási szezonban. Sima mezei napraforgót, repcét, esetleg kukoricaolajat. Ez összvisz 2 lt lehet.
Főzni én is mangalicazsírral főzök, zöldségköreteket kevés vajon párolom.
Olivaolajat kifejezetten hideg salátákhoz használok-keveset-mivel egyes vitaminok csak zsírban oldódnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!